Courgette ravioli met bloemkool kaas en knoflook
Laatste update: 23 januari, 2021 | Geen reacties
Kaas is heerlijk, dat is ongelogen, maar wanneer je gevoelig bent voor lactose, of veganistisch eet, is kaas minder geschikt. Om je toch een heerlijk alternatief te kunnen geven, hebben we een lekker ravioli recept met bloemkool kaas. Deze kaas is zo romig en lekker, je wil niks anders meer!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Aantal porties: 3
- Koolhydraten per portie: 17 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten courgette ravioli met bloemkool kaas
Voor de kaas:
- 130 gram bloemkool, gekookt
- 30 gram spinazie
- 2 el appelazijn
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 2 el edelgist
Voor de ravioli:
- 2 middelgrote courgettes
- 350 ml suikervrije pastasaus
- Een handje verse basilicum
Bereidingswijze
- Allereerst gebruik je een theedoek om de bloemkool zoveel mogelijk uit te knijpen.
- Vervolgens doe je de bloemkool, samen met 2 el olijfolie, de appelazijn en edelgist in een keukenmachine en pureer je het geheel tot een gladde saus.
- Daarna verwarm je in een kleine pan de overige lepel olijfolie waarna je de knoflook en spinazie kort bakt. Wanneer de spinazie volledig geslonken is, haal je dan pan van het vuur en voeg je daar de saus aan toe. Laat het vervolgens even staan.
- Intussen verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Snijd daarna met een kaasschaaf of groenteschiller de courgette in lange plakken en dep deze droog met een keukenpapiertje.
- Maak de ravioli klaar door twee plakken courgette in een plus-vorm neer te leggen, over elkaar heen, en schep daarin een lepel van de kaas.
- Vouw vervolgens de plakken dicht en leg de ravioli met de gevouwen kant naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit met de rest van de courgette en kaas totdat één of beiden op zijn.
- Schenk de tomatensaus daarna over de ravioli en zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven.
- Ten slotte besprenkel je de ovenschotel met de verse basilicum. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 221
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 14 gram
Eiwitten: 15 gram
Trek in nog meer Italiaanse gerechten? Bekijk dit recept eens!