deodorant zonder aluminium

Deodorant zonder aluminium TOP 3

Laatste update: 27 augustus, 2019 | Geen reacties

Tegenwoordig zijn er talloze deo’s verkrijgbaar! De een is nog sterker dan de ander. Helaas zijn mijn ervaringen niet altijd optimaal. Daarnaast wil ik het liefst zo min mogelijk schadelijke stoffen gebruiken. Daarom kies ik de laatste tijd voor een deodorant zonder aluminium. Deze variant is alleen nog niet op elke hoek van de straat verkrijgbaar. Ik ben op onderzoek uitgegaan en deel vandaag de TOP 3 beste deo zonder aluminium!

Deodorant zonder aluminium

Je wilt graag het allerbeste voor je huid en het milieu? Een deodorant zonder aluminium kent vele voordelen. Hieronder deel ik de TOP 3 allerbeste van 2019!

 1. Macrovita Natuurlijke Kristal Deodorant
 2. BIOselect Deodorant Roller
 3. Aphrodite Deodorant Roller

De TOP 3 is samengesteld aan de hand van werking, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de best geteste deodorant zonder aluminium zodat je makkelijk een keuze kunt maken.

1. Macrovita Natuurlijke Kristal Deodorant

Over deze deodorant ben ik onwijs tevreden! De aanwezige mineralen beschermen je tegen zweer en geur. Daarnaast is deze deo ook geschikt voor de gevoelige huid en geeft geen vlekken op kleding. De aanwezige ingrediënten zijn 100% van natuurlijke oorsprong. De aanwezige aluin werkt antibacterieel en zorgt ervoor dat de lichaamsgeuren geen kans maken. Kortom, een deodorant die doet wat het belooft! Lees hier ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • 100% natuurlijk
 • 2 voor de prijs van 1
 • Dermatologisch getest
 • Goede prijs/kwaliteit

deodorant zonder aluminium

Bestel hier Macrovita Natural Cyrstal het goedkoopst >>

2. BIOselect Deodorant Roller

Een hele bijzondere als je het mij vraagt! Op basis van zinc ricinoleate dat wordt ingezet als natuurlijke geurverdrijver die geen bacterie-dodende werking heeft. Hierdoor wordt de natuurlijke flora van de huid niet aangetast. Tevens bevat deze deo hennepolie waardoor de huid gevoed wordt. Lees hier ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Alcoholvrij
 • Verzorgt de huid
 • Ruikt lekker
 • Makkelijk in gebruik

deo zonder aluminiumBestel hier Bio Select Naturals het goedkoopst >>

3. Aphrodite Deodorant Roller

Een hele fijne deodorant zonder aluminium met 100% natuurlijke ingrediënten. Ook vrij van alcohol, parabenen en synthetische geurstoffen. Bevat het mineraal zeoliet wat nare luchtjes tegengaat. Vlek niet, sluit niet af en houdt de huidflora in balans. Lees hier ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • 100% vegan
 • Dermatologisch getest
 • Biologisch geteeld
 • Goede prijs/kwaliteit

deodorant zonder alu

Bestel hier Aphrodite het goedkoopst >>

Waarom deodorant zonder aluminium?

De laatste onderzoeken wijzen uit dat er steeds meer signalen zijn, dat deo’s met aluminium zich weten op te homen in het weefsel onder de huid. De nevel van de deo komt niet alleen onder de oksel maar ook op de borst. Dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Gelukkig worden er steeds meer deodorant soorten ontwikkeld waar geen aluminium in zit. Daarnaast wordt er ook steeds meer rekening gehouden met een biologische samenstelling en komen er geen dierlijke producten aan bod.

Deodorant zelf maken op waterbasis

Je kunt deodorant ook zelf maken. Dit kost uiteraard wel ietsje meer tijd en is minder praktisch. Toch wil ik je niet weerhouden van deze leuke tip die ook nog eens goed werkt!

Wat heb je nodig?

 • 1 citroen
 • 30 ml gedestilleerd water
 • 1 tl baksoda
 • 1 tl mineraalzout

Hoe maak je het klaar?

1. Snijd de citroen doormidden en pers uit boven een kommetje. Voeg hier het water, baksoda en mineraalzout aan toe. Goed door elkaar mengen en ongeveer 5 min laten staan.

2. Doe het mengsel in een sprayflesje en nevel de zelfgemaakte deodorant onder je oksel. Ervaar de frisse lucht die vrijkomt en voel je beschermd tegen zweetgeur.

Citroen werkt alkaliserend en helpt de ph-waarde in het lichaam in evenwicht te houden. Gaat nare geurtjes tegen en heeft een antibacteriële werking.

Deodorant zonder aluminium: het werkt goed

Een ding is zeker, een deodorant zonder aluminium werkt. Ook de gevoelige huid is welkom en daarnaast is de samenstelling in de meeste gevallen biologisch samengesteld. Persoonlijk gebruik ik de nummer 1 uit de TOP 3. Werkt voor mij erg goed en heb dan ook geen last van een nare zweetgeur.

Ook interessant

Op BGreat.nl lees je dagelijks reviews over de allerbeste verzorgingsproducten en supplementen. Wellicht zijn onderstaande artikelen ook interessant om te lezen.

Ik wens je succes en veel plezier met de deodorant die jij gekozen hebt. Mocht je vragen hebben, stel deze dan onderaan de website. In de meeste gevallen kom ik er dezelfde dag nog op terug.

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 27 augustus, 2019

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies