Frittata spinazie met feta
Laatste update: 28 februari, 2022 | Geen reacties
Ik vind een frittata echt de beste manier om mijn dag mee te beginnen. Het is vrij makkelijk klaar te maken, duurt niet al te lang en het is nog goed voedzaam ook! Deze frittata spinazie met feta zal je verrassen met heerlijke Griekse smaken en een eiwitrijk ontbijt. Je kan deze maaltijd natuurlijk ook als lunch eten, of zelfs als tussendoortje meenemen! Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
- Ontbijt/Lunch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 10 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
De ingrediënten voor de frittata spinazie
- 200 gram bladspinazie
- 1 prei, gehalveerd en in dunne reepjes gesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 eieren
- 3 eiwitten
- 50 gram verkruimelde feta
- 2 el melk
- 1 tl verse of gedroogde dille
- Zout en peper naar smaak
- Boter of olie naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst vet je een ovenschotel in met een beetje olie of boter.
- Daarna verhit je de olie/boter in een pan en bak je hierin de prei tot deze zacht begint te worden. Voeg daarna de spinazie en knoflook toe en bak op een laag pitje tot de spinazie begint te slinken.
- Kruid het mengsel met dille, zout en peper en zet dan het vuur uit. Schep het mengsel in de ovenschotel en besprenkel het met feta.
- Daarna doe je de eieren, eiwitten en melk in een kom en mix je deze tot ze samen één geheel vormen. Schenk het mengsel over de spinazie heen en zet het in de oven. Zet dan de grill aan en laat het aan staan tot de eieren zijn gestold. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 304
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 20 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de frittata bewaren? Je kan deze tot 3 dagen in de koelkast bewaren en tot 2 maanden in de vriezer. Persoonlijk vind ik het echter het lekkerst om het vers te eten.
- Mag ik ook andere kaas gebruiken? Jazeker, je kan ook jonge kaas of een pittige oude kaas gebruiken voor dit gerecht.
Tips voor het maken van de frittata spinazie
TIP 1: Andere bereidingswijzen
Je kan deze frittata ook in de pan of in de oven klaarmaken. Voor de oven: verwarm de oven voor op 200 graden en zet de ovenschotel hierin na het bereiden van de eieren en groenten. Laat de eieren zo’n 15 tot 20 minuten stollen en geniet ervan! Voor de pan: laat de groenten in de pan zitten en schenk het ei-mengsel hier overheen. Laat de bodem en de randen eerst stollen op middelhoog vuur en doe daarna een deksel op de pan om de bovenkant goed te laten garen. Wanneer het midden ook gestold is, is de frittata klaar.
TIP 2: Andere groenten
Deze frittata is ook erg lekker met champignons en paprika. Gebruik gewoon eens de groenten die je al in huis hebt en geniet van de nieuwe smakencombinatie. Eet smakelijk!
TIP 3: Tussendoortje
Snijd de frittata in kleinere stukjes om er als tussendoortje van te kunnen genieten. De stukjes zijn wat kleiner en bevatten dan ook minder calorieën. Wel zijn ze vrijwel net zo lekker en heel makkelijk om mee te nemen in een bakje of broodtrommel.
Geen zin in een frittata als ontbijt? Probeer dan deze bowl eens! Heerlijke smoothie bowl met bloemkool