Gefrituurde vis + airfryer recept!
Laatste update: 20 april, 2022 | Geen reacties
De zon schijnt en je ziet overal de vissers weer naar buiten gaan. Dat is ook helemaal niet zo gek. Vis is echt een zomers gerecht, op welke manier dan ook. Zelf eet ik zo nu en dan graag gefrituurde vis. Helaas heb ik nog geen zaak kunnen vinden waar ze het koolhydraatarm maken, dus heb ik besloten het zelf te doen. Dit recept is geschikt voor de frituurpan, maar je kan het ook gewoon in de airfryer maken als je wat minder vet wil gebruiken. Eet smakelijk!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 6 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de gefrituurde vis
- 750 gram witte vis
- 65 gram amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 30 gram eiwitpoeder zonder smaak
- 2 eieren
- 60 – 80 ml bruisend water
- Zout en peper naar smaak
De bereidingswijze
- Snijd de vis in gelijke stukken, leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met wat peper en zout.
- Voeg in een schaal een beetje zout, amandelmeel, eiwitpoeder, bakpoeder toe en klop alles door elkaar. Voeg daarna de eieren en het water toe en klop goed door elkaar. Zet opzij en laat 10 minuten staan.
- Verwarm de frituurpan voor op 180 graden en dep de vis droog met wat keukenpapier of een schone theedoek.
- Dip de vis in het beslag en laat het even uitdruppen waarna je de vis in de frituurpan doet. Je kan hiervoor het beste een knijptang gebruiken zodat je handen niet vies worden.
- Laat de vis goed goudbruin kleuren en draai het daarna om zodat de andere kant ook goed kleurt. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten in totaal.
- Herhaal dit voor alle stukken vis en leg ze daarna op een bord met wat keukenpapier zodat het vet daarin kan trekken.
- Serveer met een lekkere knoflooksaus en wat verse citroen. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 408
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 28 gram
Eiwitten: 33 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de vis bewaren? Je kan de vis het beste direct opeten. Lukt dat niet? Bewaar dan de vis en het beslag apart voor maximaal 2 dagen. Daarna kan je de vis gewoon weer in het beslag dopen en frituren. Je kan het niet invriezen.
- Welke witvis heb ik nodig? Zelf eet ik graag makreel, maar in principe is elke witvis prima om hiervoor te gebruiken. Zorg er wel voor dat de vis geen grote graten meer heeft.
Tips voor het maken van de gefrituurde vis
TIP 1: Airfryer recept
Wil je deze gefrituurde vis in de airfryer maken? Geen probleem! Verhit dan de airfyer voor op 190 graden en bak de vis daarin voor 10 tot 15 minuten. De airfryer heeft vaak wat langer nodig, maar gebruikt in plaats daarvan wel minder vet.
TIP 2: Maak je eigen knoflooksaus
Zelf een knoflooksaus maken? Je hebt hiervoor wat yoghurt nodig, 2 tenen geperste knoflook, een beetje knoflookpoeder, verse peterselie en een paar lepels mayonaise. Roer alles goed door elkaar en violá, je hebt een heerlijke knoflooksaus!
TIP 3: Verse vis
Het is iets meer werk omdat je vaak de graten er nog uit moet halen, maar vis van de visboer is echt het lekkerst om hierbij te gebruiken. Vis uit de supermarkt is een makkelijke optie, maar heeft vaak minder smaak dan wanneer je een lekkere verse vis koopt op de markt. Geniet ervan!
Wil je wat erbij eten? Probeer deze patatjes eens! Knapperige patatjes van yamboon