Knapperige patatjes van yamboon
Laatste update: 21 december, 2020 | Geen reacties
Yamboon is een wortelknol van een klimplant en lijkt een beetje op een knolselderij. De structuur is echter veel knapperiger, het is daarom de ideale groente om patatjes van te maken. Je kan de yamboon kopen in een toko of op de markt. Ontdek hieronder hoe je knapperige patatjes van yamboon maakt.
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 70 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 15 gram
TIP van Timo:
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld die je gratis kunt gebruiken. Download hier het weekmenu >>
Ingrediënten
- 650 gram yamboon, zonder schil in patatvorm gesneden
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- Eén eetlepel avocado olie of zonnebloemolie
- 1/2 tl uipoeder
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: zelfgemaakte of gekochte guacamole
Bereidingswijze knapperige patatjes
- Allereerst verwam je de oven voor op 200 graden waarna je een vel bakpapier op de bakplaat legt.
- Vervolgens meng je de stukjes yamboon samen met de kruiden en olie in een grote kom. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
- Verspreidt daarna de patatjes over de bakplaat zodat ze elkaar niet bedekken en zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven.
- Na 30 minuten draai je de patatjes om waarna je ze nog 20 tot 30 minuten doorbakt.
- Ten slotte serveer je de knapperige patatjes van yamboon met wat guacamole of mayonnaise. Eet smakelijk!
Tip:
Wanneer je de patatjes iets minder knapperig wil hebben, kan je voor het kruiden de yamboon stukjes 10 minuten in wat koud water laten weken. Zorg ervoor dat je de stukjes goed droog maakt voordat je ze daarna gaat kruiden.
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 97
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 4 gram
Eiwitten: 1 gram
Trek in nog meer lekkere snacks? Probeer deze eens!