geitenkaas uit de oven

Zachte geitenkaas uit de oven

Laatste update: 24 augustus, 2020 | Geen reacties

Geitenkaas is niet zomaar iets dat iedereen lekker vindt. Er zijn veel mensen die de bijzondere smaak toch net iets té vinden voor op hun bord. Toch zijn er ontzettend veel overheerlijke recepten te vinden vol met geitenkaas, want het is een gezonde en koolhydraatarme toevoeging aan je maaltijd. Met dit heerlijke recept voor geitenkaas uit de oven, zullen zelfs de meest skeptische mensen genieten van deze kaas. Probeer het eens!

  • Lunch/Voorgerecht
  • Bereidingstijd 10 minuten
  • Hoeveelheid: 2 porties
  • 3,0g Koolhydraten per portie

Tip van Timo:
Wil je graag wekelijks afvallen en energie voor twee? Ontvang tijdelijk gratis mijn koolhydraatarm weekmenu! Direct ontvangen >>

Ingrediënten:

  • 4 cherrytomaten in partjes gesneden
  • 125 gram geitenkaas blanc, in twee plakken gesneden
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el pijnboompitjes
  • 75 gram mesclun of veldsla
  • 50 gram sperziebonen (optioneel)
  • een paar plakken bacon (optioneel)

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • een paar blaadjes krulpeterselie
  • een paar blaadjes basilicum
  • suikervrije honing (Steviala Sweet Bee) naar smaak
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pompoenpitten en pijnboompitten in een droge pan en laat ze afkoelen op een apart bordje. Mocht je voor de bacon hebben gekozen, dan kan je deze nu ook krokant bakken in een klein beetje olie.
  2. Verwarm de grill van de oven voor.
  3. Hak de peterselie en basilicum fijn en klop de olijfolie en azijn samen. Voeg de kruiden toe aan de dressing en breng op smaak met wat suikervrije honing en peper en zout.
  4. Verdeel de sla en de gesneden tomaatjes over twee borden en vul deze eventueel aan met de sperziebonen. Schenk een gedeelte van de dressing over de salades en zet de rest er apart naast voor later gebruik.
  5. Leg de twee plakken geitenkaas op een vel aluminiumfolie op een bakplaat en schuif deze in de oven. Laat ze voor 5 minuten in de oven staan of totdat de kaas een goudbruine bovenkant begint te krijgen.
  6. Schep de plakken bovenop de salade en bestrooi ze met de gebakken pitten, zaden en bacon.
  7. Klaar is je geitenkaas uit de oven. Geniet ervan!

De Voedingswaarden:

Aantal porties: 2
Calorieën: 540
Koolhydraten: 3,0 gram
Vetten: 39 gram
Eiwitten: 21 gram

Zin in nog meer recepten met geitenkaas? Bekijk dan deze ook eens!

Portobello met geitenkaas en babyspinazie

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 24 augustus, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies