Gemarineerde tofu voor door de salade
Laatste update: 18 februari, 2021 | Geen reacties
Soms heb je wel eens trek in een lekkere salade, maar wil je er liever geen kaas bij eten. Dat is helemaal prima! Tofu is namelijk een veelzijdig gerecht waarvan je vrijwel alles kan maken. Daarom hebben we vandaag een lekker recept voor je namelijk gemarineerde tofu. Je kan dit dan in de plaats van feta of witte kaas gebruiken. Probeer het eens uit!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 10 minuten (+ een aantal uur wachten)
- Aantal porties: 4-6
- Koolhydraten per portie: 3,6 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 275 gram tofu naturel
- 60 ml citroensap
- 125 ml appelazijn
- 125 ml water
- 1 tl oregano
- 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
- Een snufje zout
Bereidingswijze
- Allereerst haal je zo veel mogelijk vocht uit de tofu. Je kan dit doen door een tofupers te gebruiken. Wanneer je deze niet hebt, gebruik je een theedoek om zoveel mogelijk vocht uit het blok te halen. Het is niet erg als het nog een beetje vochtig is.
- Vervolgens snijd je de tofu in blokjes van maximaal 2x2cm, het liefst kleiner.
- Daarna pak je een grote pot of schaal met deksel en doe je hier alle andere ingrediënten in. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de tofu toe. Zorg ervoor dat deze niet te veel boven het vocht uit steken.
- Ten slotte sluit je de pot af en zet je deze in de koelkast voor minimaal 2 uur. Dan zijn de kruiden lekker in de tofu getrokken en kan je deze als ingrediënt bij een salade of sandwich gebruiken. Je kan de tofu ongeveer een week bewaren.
De voedingswaarden
Aantal porties: 4 – 6
Calorieën per portie: 63
Koolhydraten: 3,6 gram
Vetten: 3 gram
Eiwitten: 5,9 gram
Wil je weten waar je deze tofu het beste aan kan toevoegen? Probeer dan dit recept eens uit!