Heerlijk Koolhydraatarme Vega Wraps in Griekse Stijl
Laatste update: 21 september, 2020 | Geen reacties
Zowel vegetariërs als mensen die gewoon wat minder vlees willen eten hebben baat bij dit recept. Ten eerste blijft een vega wrap langer goed wanneer je deze onderweg meeneemt. Daarnaast heb je ook gelijk een goed recept om met meatless monday mee te doen. Ten slotte draag je op deze manier een steentje bij aan de verbetering van het mileu. Deze vega wraps in Griekse stijl zijn om van te smullen! Probeer ze eens!
- Lunch
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie:
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten voor de vega wraps
- 4 eetlepels griekse yoghurt
- 40 gram feta
- 100 gram komkommer
- 100 gram rode paprika
- 30 gram kalamata olijven (gewone groene/zwarte olijven zijn ook geschikt)
- 1 el gedroogde oregano
- 2 geperste tenen knoflook
- 2 grote bladeren ijsbergsla
- Een scheutje citroensap
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Begin eerst met het wassen van de ijsbergsla en laat de bladeren voorzichtig drogen.
- Meng vervolgens in een bakje de yoghurt samen met de knoflook, peper, zout en oregano en voeg hier de citroensap aan toe. Smeer daarna de saus in één lijn over de binnenkant van de bladeren sla.
- Snijd intussen de rode paprika en komkommer in dunne reepjes en snijd de olijven in plakjes. Verwijder de pitten wanneer de olijven deze nog bevaten. Verdeel vervolgens de groenten over de sla.
- Verkruimel daarna de feta over beide bladeren sla en rol de bladeren op tot een stevige wrap.
- Tot slot serveer je de vega wraps met eventueel een beetje tzaziki. Eet smakelijk!
De Voedingswaarden:
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 79
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 7 gram
Uiteindelijk nog op zoek naar meer vegetarische gerechten? Bekijk dan deze eens!