Gevulde avocado met bruchetta
Laatste update: 20 januari, 2021 | Geen reacties
Je hebt vast wel eens van een gegrilde courgette of aubergine gehoord, maar heb je wel eens een gevulde avocado geproeft? De romige textuur samen met de gezonde groenten zorgen voor een geweldige sensatie in je mond. Probeer deze gevulde avocado met bruchetta vandaag nog.
- Lunch/Bijgerecht
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 15 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 1/2 rode ui
- 2 roma tomaten
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 handvol verse basilicum
- 2 rijpe avocado’s
- 2 tl balsamico crème of azijn
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze gevulde avocado’s met bruchetta
- Allereerst snijd je alle groenten behalve de avocado’s fijn. Je kan ze eventueel ook in een keukenmachine fijnmalen. Meng daarna de olijfolie en wat peper en zout erdoorheen.
- Daarna snijd je de avocado’s open en haal je de pit eruit.
- Vervolgens schep je de bruchetta in elke avocado helft en besprenkel je deze met wat balsamico crème of azijn.
- Ten slotte kan je de avocado’s nog besprenkelen met wat Parmezaanse kaas, maar je kan ze ook zonder kaas eten. Serveer ze direct en geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 294
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 8 gram
Trek in nog meer lekkere lunches? Probeer deze eens!