Vullende Vega Tacobowls
Laatste update: 29 september, 2020 | Geen reacties
Als je, net als ik, ook zo’n fan bent van Mexicaans eten, dan is deze bowl echt iets voor jou! Nacho’s, burrito’s, taco’s, ik kan ze elke dag wel eten. Helaas zijn veel Mexicaanse gerechten niet zo koolhydraatarm als je zou hopen. Daarom hebben wij vandaag deze heerlijke vega tacobowls voor je! Eet smakelijk!
- Lunch/Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 17 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
Voor de basis salade:
- 200 gram bloemkoolrijst
- 75 gram ijsbergsla in stukjes
- Guacamole naar smaak
- Verse koriander naar smaak
Voor de pico de gallo:
- 100 gram komkommer
- 50 gram sjalot
- 1 hand verse koriander
- 100 gram tomaat
- 1 teen knoflook
Voor het vega-gehakt:
- 200 gram bloemkoolrijst
- 60 gram walnoten
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel chilivlokken of cayenne
- 1 eetlepel Sriracha saus (kan vervangen worden door milde taco saus)
- Zout naar smaak
Optioneel:
- Jalapeno naar smaak
- Een stengel bosui
Bereidingswijze vega tacobowls
- Begin allereerst met het voorverwarmen van de oven op 190 graden Celsius. Verkruimel intussen de walnoten tot kleine stukjes. Gebruik hiervoor een keukenmachine voor het gemak.
- Voeg de walnoten samen met de bloemkoolrijst in een schaal en kruid deze vervolgens met het komijnpoeder, knoflookpoeder, de chilivlokken en het zout. Roer alles goed totdat het helemaal is gemengd.
- Bekleed intussen een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel hier het walnotenmengsel overheen. Zet het gedurende 30 minuten in de oven en schep alles na 15 minuten even door zodat alles even bruin wordt. Wanneer het gehakt klaar is, meng je het goed samen met de saus en zet je het even apart.
- Vervolgens breng je een pan met water aan de kook en kook de bloemkoolrijst gaar in ongeveer 2 tot 3 minuten. Laat het daarna goed uitlekken.
- Vermaal daarna de komkommer, het sjalotje, de tomaat, koriander en de knoflookteen in een keukenmachine of snijd alles fijn in kleine stukjes.
- Pak ten slotte twee kommen en beleg deze met de sla en de gekookte bloemkoolrijst. Voeg hier vervolgens de pico de gallo aan toe, samen met het gehakt en de guacamole. Serveer eventueel met koriander, jalapenos en bosui ringetjes. Geniet van de vega tacobowl!
De Voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 334
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 26 gram
Eiwitten: 12 gram
Op zoek naar nog meer lekkere Mexicaanse gerechten? Bekijk dan snel dit volgende recept!