gevulde eieren

Goed gevulde eieren voor erbij

Laatste update: 26 april, 2022 | Geen reacties

Of je nu nog op zoek bent naar een oranje maaltijd voor Koningsdag, of gewoon lekker trek hebt in iets eiwitrijks, deze gevulde eieren zijn om van te smullen! Ze zijn makkelijk klaar te maken, romig van smaak en heerlijk als tussendoortje. Ook kan je ze gemakkelijk uitdelen of zelf naar binnen werken, wat je maar wil! Dit gevulde eieren recept deel ik graag met jullie, dus lees snel verder!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 18 minuten
  • Aantal porties: 12
  • Koolhydraten per portie: 0,6 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

De ingrediënten voor de gevulde eieren

  • 6 grote eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl appelazijn
  • Knoflookpoeder naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Een snufje peper en zout
  • Verse bieslook, fijngesneden

De bereidingswijze

  1. Allereerst kook je de eieren hard en leg je ze daarna zo’n 10 minuten (met schil) in ijswater. Dit is gewoon water met ijsblokjes erin of water dat even in de vriezer heeft gestaan. Daarna kan je de eieren pellen.
  2. Snijd de eieren door de helft over de lengte en schep het eigeel eruit en doe deze in een kom. Zet de rest van de eieren kort apart.
  3. Plet de eigelen met een vork en roer de mayonaise, mosterd, appelazijn en kruiden erdoorheen. Roer alles goed door elkaar tot het een romig geheel begint te vormen.
  4. Gebruik een spuit of een lepel om de vulling weer mooi in de eieren te spuiten. Besprenkel daarna de eieren met wat verse bieslook en eventueel een beetje paprikapoeder. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 86
Koolhydraten: 0,6 gram
Vetten: 7 gram
Eiwitten: 4,5 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik de eieren bewaren? Je kan ze tot 2 dagen in de koelkast bewaren, maar daarna zijn ze niet meer zo lekker. Ik raad je aan om ze zo snel mogelijk te eten op de dag dat je ze gemaakt hebt.
  • Welke mayonaise heb ik nodig? Dat maakt niks uit! Je kan voor een lekkere Zaanse gaan, maar je kan ook kiezen voor Mayolijn als je een iets magerdere snack wil eten.

Tips voor het maken van de gevulde eieren

TIP 1: Extra eiwitten
Wil je lekker wat eiwitten en vetten toevoegen aan je gevulde eieren? Bak dan een portie spekblokjes tot deze knapperig zijn en sprenkel ze over de eieren heen voor wat meer bite. Geniet ervan!

TIP 2: Serveertip
Deze eieren zijn heerlijk als voorgerechtje of als snack bij een feestje. Samen met verschillende borden met wat komkommer hapjes, koolhydraatarm stokbrood en wat kleine cocktailworstjes heb je al snel een heerlijke variatie!

TIP 3: Maak het vooruit
Je kan de vulling wel alvast vooruit maken en in een apart bakje bewaren. Spuit de vulling dan pas in de eieren vlak voor het serveren. Dat is het lekkerst. Je kan een spuit maken door de vulling in een boterhamzakje te scheppen en een klein puntje eraf te knippen. Dit heeft hetzelfde effect als een slagroomspuit.

Geen trek in eieren? Probeer dan dit bijgerecht eens! Tonijnsalade low carb lekkernij

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 26 april, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies