Gevulde kip uit de oven met spinazie
Laatste update: 29 november, 2021 | Geen reacties
Je bent vast bekend met gevulde paprika’s, maar ken je ook deze heerlijke gevulde kip uit de oven? Dit is een koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijd die je makkelijk en snel kan klaarmaken! Ik heb dit van het weekend voor het eerst gegeten en vond dit zo lekker, dat ik besloot om er een recept van te maken. Serveer het met een salade of een lekker soepje en je hebt gewoon een volledige avondmaaltijd klaarstaan!
- Avondmaaltijd/Bijgerecht
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 3 gram
TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten van de gevulde kip uit de oven
- 4 stuks kipfilet
- 115 gram roomkaas
- 30 gram geraspte Parmezaan
- 2 el mayonaise
- 100 gram verse spinazie
- 2 el knoflook, fijngesneden
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een ovenschotel klaarzet.
- Leg de kipfilet op een plank en meng in een klein kommetje de kruiden door elkaar. Smeer daarna de kipfilets in met olijfolie en besprenkel ze dan met de kruiden.
- Snijd vervolgens de kipfilets open en leg ze opzij. Daarna pak je een grote kom en meng je hierin de roomkaas, spinazie, knoflook, mayonaise en Parmezaan tot het een geheel begint te vormen.
- Vul nu de kipfilets met het roomkaas mengsel tot er ongeveer evenveel roomkaas in elk stuk kipfilet zit. Leg daarna de filets in de ovenschotel en bak deze zo’n 30 minuten totdat de kip volledig gaar van binnen is. Geniet van de gevulde kip uit de oven!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 407
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 24 gram
Eiwitten: 41 gram
Veelgestelde vragen
- Welke roomkaas heb ik nodig? Welke roomkaas je nodig hebt is afhankelijk van je eigen smaak. Ik gebruik meestal een naturel roomkaas, maar soms vind ik het juist lekker om een kruidenroomkaas te gebruiken zodat er een kruidige smaak aan de kip zit.
- Hoelang kan ik de kip bewaren? Je kan de kip tot 3 dagen in de koelkast bewaren, maar in de vriezer wordt het niet lekker. Ook raad ik je aan om de kip en vulling apart te bewaren waar dat mogelijk is, dan blijft het lekkerder.
- Moet ik de kip voorkoken? De kip hoeft niet voorgekookt te worden omdat dit recept er al rekening mee houdt dat de kip nog volledig in de oven moet garen.
Tips bij het maken van de gevulde kip uit de oven
TIP 1: Bak de spinazie
Door de spinazie vooraf te bakken kan je eventueel overtollig vocht weg laten lopen, en kan je de spinazie ook lekker een beetje kruiden zodat je maaltijd een meer uitgesproken smaak krijgt. Een beetje spinazie met wat sesamolie en/of sojasaus is heerlijk in combinatie met de romige roomkaas en de hartige kip.
TIP 2: Bespaar tijd
Bij dit recept hoef je de kip niet voor te koken, maar als je tijd wil besparen kan je dat juist wel beter doen. Door de kip voor te koken of bakken, hoeft de schotel minder lang in de oven en staat het eten dus sneller op tafel.
TIP 3: Serveertip
Het lekkerst is om deze maaltijd te eten met een goede salade of een lekkere soep. Wat je ook kan doen is om een aantal groenten in stukjes te snijden, zoals courgette en paprika, en deze bij de kip in de ovenschotel te leggen. Zo heb je gelijk wat extra vitaminen bij je maaltijd. Eet smakelijk!
Heb je trek in een ander gerecht met kip? Probeer dan deze eens! Snelle kip met cashewnoten