Snelle kip met cashewnoten
Laatste update: 23 september, 2021 | Geen reacties
Als het niet eerder al duidelijk was, zeg ik het nog een keer: kip is echt één van mijn favoriete voedingsmiddelen. Het zit namelijk boordevol eiwitten, bevat weinig koolhydraten, en heeft een laag vet- en cholesterolgehalte waardoor het een veilige vleessoort is om te eten. Het is natuurlijk wel belangrijk om te blijven variëren met de smaak, anders wordt het teveel van hetzelfde. Daarom maak ik vandaag een lekkere kip met cashewnoten. Dit snelle recept is zowel koolhydraatarm als gezond! Geniet ervan!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 3
- Koolhydraten per portie: 13 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de kip met cashewnoten
Voor de kip:
- 750 g kipfilet in stukjes
- 2 el avocado olie
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 40 gram cashewnoten
- 1 middelgrote ui, in stukjes
- 3 stengels lenteui
- 1 el sesamzaad
- 1 el rijst azijn
- Peper en zout naar smaak
Voor de saus:
- 3 el sojasaus
- 2 tl sesam olie
- 1 tl gemalen gember
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1 tl chili knoflook (van de Toko)
De bereidingswijze
- Allereerst meng je de gember, knoflook, chili knoflook en sesamolie door elkaar waarna je deze even opzij zet.
- Vervolgens verhit je een pan en bak je de cashewnoten hierin kort tot de beginnen te bruinen. Je hebt hiervoor geen olie nodig.
- Haal de cashews uit de pan en verhit nu een beetje avocado olie hierin. Doe de kip erbij en bak deze tot de kip gaar is.
- Daarna doe je de paprika’s en ui erbij en bak je deze tot de ui glazig begint te worden. Schenk het saus mengsel uit stap 1 erbij en roer alles goed door elkaar.
- Doe de sojasaus, cashewnoten en rijstazijn erbij en roer het tot de saus dikker begint te worden. Serveer met sesamzaad erover en geniet van de kip met cashewnoten.
De voedingswaarden
Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 366
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 45 gram
Veelgestelde vragen
- Ik ben gluten intolerant, kan ik wel sojasaus gebruiken? Veel toko’s verkopen ook sojasaus zonder gluten welke je zonder problemen kan gebruiken. Aan de smaak merk je eigenlijk geen verschil!
- Ik ben allergisch voor cashews, kan ik deze maaltijd nog maken? Het recept draait eigenlijk wel om de cashewnoten, maar je kan ze natuurlijk altijd vervangen door iets anders. Als pinda’s of amandelen wel veilig zijn om te eten, kan je deze gebruiken. Anders kan je ze ook weglaten of vervangen door zaden/pitten.
- Kan ik dit bewaren in de koelkast? Jazeker! De maaltijd kan tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden in een goed afgesloten container!
Handige tips voor het maken van de kip met cashewnoten
TIP 1: Wissel de groenten af
Je hoeft niet alleen maar paprika voor dit recept te gebruiken. Je kan natuurlijk ook groenten naar keuze toevoegen en erbij eten, zoals broccoli, bloemkool, prei, tomaat en courgette. Ook paddenstoelen zijn hierbij erg lekker.
TIP 2: Vul je maaltijd aan
Heb je nog meer trek na het eten van dit gerecht? Dan kan je ook de maaltijd aanvullen met wat bloemkoolrijst of courgette spaghetti. Dit geeft net wat meer volume aan de maaltijd, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt.
TIP 3: Snel klaarmaken
Weinig tijd? Koop dan voorgesneden kipstukjes en voorgesneden groenten. Dat scheelt al gauw 5 tot 10 minuten tijdens het koken!
Trek in nog meer lekkere recepten met kip? Probeer deze eens! Kip bacon ovenschotel met broccoli