Griekse kip

Griekse kip met bloemkoolrijst

Laatste update: 1 juni, 2022 | Geen reacties

Een lekkere frisse en lichte maaltijd is ideaal om tijdens de lunch van te genieten. Je kan er voldoende energie uit halen, maar tegelijkertijd valt het ook niet zo zwaar op de maag dat je de rest van de middag een super vol gevoel hebt. Deze Griekse kip met bloemkoolrijst is hier een ideaal voorbeeld van. In plaats van rijst gebruik je bloemkoolrijst en de smaken van de kruiden passen perfect bij elkaar. Bovendien is kip een eiwitrijke en magere vleessoort die goed is voor je gezondheid. Geniet ervan!

  • Lunch/Bijgerecht/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 4 porties
  • Koolhydraten per portie: 7 gram

TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten voor de Griekse kip

  • 750 gram kipfilet
  • 150 gram Kalamata olijven, in stukjes (of olijven naar keus)
  • 175 gram artisjokken harten, in stukjes
  • 60 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 500 gram bloemkoolrijst
  • Een handje verse rozemarijn, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Peper en zout naar smaak
  • Een scheutje olijfolie
  • Optioneel: een citroen

De bereidingswijze

  1. Verhit olijfolie in een pan op de kookplaat. Kruid de kip met 1 tl verse tijm, 1 tl verse rozemarijn, 1/2 tl oregano, en een snufje peper en zout.
  2. Vervolgens bak je de kip in de pan tot beide kanten bruin zijn en de binnenkant goed gaar is.
  3. Haal de kip uit de pan wanneer deze gaar is, maar laat de olie in de pan zitten. Doe dan de cherrytomaatjes in de hete olie en bak ze zo’n 5 á 6 minuten tot ze zacht zijn. Doe vervolgens de bloemkoolrijst, artisjok, olijven en overige kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
  4. Wanneer de bloemkoolrijst zacht begint te worden, is de maaltijd klaar. Schep het mengsel in een kommetje en snijd de kip in plakjes welke je op de rijst neerlegt. Garneer eventueel met wat citroensap en een plakje citroen. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 366
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 15 gram
Eiwitten: 50 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan het gerecht tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kan het koud eten, maar je kan het ook weer opwarmen in de pan of in de magnetron. Invriezen wordt helaas niet lekker, dus dat raad ik niet aan.
  • Welke kip heb ik nodig? Zelf gebruik ik kippenborstfilet, maar in principe is elk stukje kip prima zolang je deze maar goed kan bakken en deze niet al voorgekruid is.

Tips voor het maken van de Griekse kip

TIP 1: Andere groenten
Als je geen fan bent van artisjok of olijven, kan je deze gewoon weglaten. Je kan ze ook vervangen door een andere groente zoals courgette, komkommer of aubergine. Let er bij aubergine wel op dat je deze goed gaar bakt.

TIP 2: Andere vleessoort
In plaats van kip kan je ook een andere vleessoort gebruiken. Lam is in Griekenland vaak erg populair, maar je kan ook kiezen voor kalkoen, varken, of een vegetarisch alternatief. Kies iets wat je zelf lekker vindt en waar lekker veel eiwitten in zitten. Geniet ervan!

TIP 3: Serveertip
Het is ook erg lekker om wat platte peterselie aan het gerecht toe te voegen in plaats van rozemarijn. Dit heeft een vrij Mediterrane smaak en past ook goed bij de citroen. Verder kan je dit gerecht serveren als bijgerecht bij een avondmaaltijd, maar je kan het ook als lunch eten met een beetje koolhydraatarm brood erbij. Geniet ervan!

Geen zin in Griekse kip? Probeer dan deze andere lekkere lunch eens! Gebakken Zalm Recept voor de Lunch

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 1 juni, 2022

Auteur

Rozemarijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies