Griekse moussaka

Heerlijke romige Griekse moussaka

Laatste update: 26 mei, 2021 | 3 reacties

Moussaka is echt een van mijn favorieten! De romige vulling gepaard met de hartige aubergine geeft zo’n heerlijke smaaksensatie in je mond dat je niets anders meer wil! Deze romige Griekse moussaka is helemaal koolhydraatarm, maar bevat veel groenten en een heerlijke smaak dankzij de vele kruiden. Bovendien zijn de porties ook redelijk mager, waardoor je ze gemakkelijk als lunch erbij kan eten.

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Aantal porties: 8
  • Koolhydraten per portie: 9 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 170 ml Griekse yoghurt
  • 2 grote aubergines
  • 1 el olie
  • 100 g ui
  • 450 g lamsgehakt
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el gehakte knoflook
  • koriander
  • oregano
  • kaneel
  • komijn
  • zwarte peper (alle kruiden naar smaak)
  • 70 g geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 220 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Snijd de aubergines in plakjes en leg deze op de bakplaat en besprenkel ze met wat olie en zout. Grill ze voor 10 minuten, draai ze om en grill ze dan nogmaals voor 10 minuten.
  3. Intussen verhit je wat olie in een pan en bak je hierin de uien en het gehakt gaar.
  4. Wanneer de ui glazig is, voeg je de knoflook toe en bak je 1 minuut door.
  5. Schenk daarna de tomaten en kruiden erbij.
  6. Haal de aubergine uit de oven en zet de oven op 190 graden. Vet een bakvorm in en leg hierin een laag plakjes aubergine. Verdeel een schepje van het vleesmengsel erover en leg dan nog een laagje aubergine aan. Herhaal dit proces tot de bakvorm bijna vol is.
  7. Daarna mix je de yoghurt, eieren en schenk het over de moussaka.
  8. Besprenkel het daarna met de mozzarella en bak het geheel 40 minuten in de oven. Geniet van je Griekse moussaka!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 227
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 14 gram
Eiwitten: 17 gram

Trek in nog meer recepten met aubergine? Probeer deze dan eens!

De Lekkerste Aubergine Ottolenghi

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 26 mei, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

3 reacties op "Heerlijke romige Griekse moussaka"

  1. Anja W. schreef:

    Wij hebben deze moussaka vanavond gegeten en vinden dit een topper! Het is even wat werk maar dan heb je wel iets heerlijks op je bord liggen.

  2. Henk Dröge schreef:

    Ik wil deze moussaka graag bereiden. Wel heb ik een vraag; wat is het beste vegetarische alternatief voor lamsgehakt?
    Alvast bedankt voor je reactie . groet, Henk

    1. Rozemarijn schreef:

      Beste Henk,

      Als vegetarisch alternatief raad ik vegetarisch gehakt aan. Deze kan je eventueel kruiden met wat oregano, komijn en paprikapoeder of een beetje kant-en-klare gehaktkruiden. De smaak zal niet 100% overeen komen, maar het past dan wel mooi bij het gerecht zelf.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies