Griekse spanakopita ovenschotel
Laatste update: 20 oktober, 2020 | 1 reactie
Verlang je soms ook zo naar een zonnige vakantie in Griekenland? Ik namelijk wel! Spanakopita is daar dan ook een van mijn favoriete gerechten van. Een heerlijke Griekse “taart” met spinazie en feta. Om toch een beetje de vakantie in huis te halen heb ik vandaag daarom een koolhydraatarme Griekse spanakopita ovenschotel gemaakt. Geniet je mee?
- Bijgerecht/Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 65 minuten
- Aantal porties: 6
- Koolhydraten per portie: 9 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 50 gram ui, fijngesneden
- 450 gram bevroren spinazie, ontdooid
- 450 gram cottage cheese
- 6 eiwitten
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 115 gram feta, verkruimeld
- 1 theelepel dille
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze Griekse spanakopita ovenschotel
- Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Verwarm intussen wat olijfolie in een pan en bak daarin de ui en knoflook. Vervolgens pers je zoveel mogelijk vocht uit de spinazie toe en voeg je de gedroogde spinazie bij de uien in de pan.
- Doe daarna in een aparte schaal de cottage cheese, eiwitten, dille en nootmuskaat en meng alles goed door elkaar.
- Vervolgens voeg je daar het spinaziemengsel aan toe en verkruimel je de feta erdoorheen.
- Ten slotte schep je het mengsel in de ovenschotel en bak je deze voor zo’n 45 a 50 minuten. Geniet van de Griekse spanakopita ovenschotel!
De voedingswaarden
Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 177
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 8 gram
Eiwitten: 17 gram
Trek in nog meer Griekse gerechten? Probeer deze dan ook eens uit!
Op de foto zie ik een krokant korstje, krijg je dat bij dit recept?
Groetjes Martine