Winterse groentensoep met Italiaanse kruiden
Laatste update: 12 januari, 2021 | Geen reacties
Een soep past bij elke gelegenheid en is altijd gemakkelijk om klaar te maken, daarom vinden wij het zo’n fijn gerecht. Toch, wanneer je kijkt naar groentensoepen, zitten er vaak meer koolhydraten in dan je zou willen. Om daar verandering in te brengen, hebben wij een lekkere koolhydraatarme groentensoep voor je gemaakt. Probeer het eens!
- Bijgerecht/Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal porties: 12
- Koolhydraten per portie: 11 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 2 paprika’s, in blokjes
- 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 200 gram sperziebonen, in stukjes
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 4 tenen knoflook, geperst
- 2 liter groentebouillon
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Een aantal laurierbladen naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze koolhydraatarme groentensoep
- Allereerst verhit je wat olijfolie in een grote pan waarna je de uien en paprika toevoegd. Bak ze voor zo’n 5 minuten op middelhoog vuur totdat de uien glazig zijn en beginnen te karameliseren.
- Vervolgens voeg je de knoflook toe en bak je deze totdat het begint te geuren.
- Daarna doe je de rest van de ingrediënten in de pan en roer je alles goed door elkaar.
- Breng de soep aan de kook en dek de pan af met een deksel. Laat de soep zo’n 10-20 minuten doorsudderen op laag tot middelhoog vuur.
- Serveer ten slotte los of bij de maaltijd. Geniet van de koolhydraatarme groentensoep!
De voedingswaarden
Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 79
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 2 gram
Eiwitten: 2 gram
Wil je nog een soep maken? Haal hier je inspiratie vandaan!