De lekkerste maissoep vegan
Laatste update: 29 september, 2020 | Geen reacties
Houd je niet zo van vlees, of heb je gewoon zin in een lekkere vegan soep? Dan mag je deze maissoep vegan niet missen! Deze soep is niet alleen erg gezond, maar ook heerlijk licht op de maag. Perfect voor een lunch, of als voorgerecht. Lees snel verder voor de rest van het recept!
- Lunch/Voorgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 19 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten maissoep vegan
- 300 gram verse mais (of ingeblikt)
- 30 gram bleekselderij (ongeveer 3 stengels)
- 50 gram champignons
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml soja kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
Bereidingswijze
- Snijd allereerst de bleekselderij in plakjes en de champignons in stukjes. Verhit vervolgens de olijfolie in een pan en voeg daar deze groenten aan toe.
- Pers intussen de knoflook uit en voeg deze, samen met de kruiden, toe aan de pan en laat alles 2 minuten doorsudderen.
- Vervolgens voeg je de mais toe samen met de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat zo’n 5 tot 10 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
- Als laatste pureer je de maissoep tot een glad geheel en voeg je de kookroom toe voor een romig effect. Geniet van de maissoep vegan!
De Voedingswaarden:
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 158
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 3 gram
Op zoek naar nog meer lekkere soep recepten? Bekijk dan snel deze eens!