haricot vert met spek

Haricot vert met spek: lekker voor bij de maaltijd!

Laatste update: 6 februari, 2021 | Geen reacties

Heb je soms ook zo’n trek in lekkere haricot vert met spek? Ik wel! Haricot verts zijn een dunne variant van onze sperziebonen en vaak ook een stuk soepeler. Wanneer je deze combineert met wat zoute spekjes, krijg je een heerlijke smaaksensatie in je mond. Probeer het ook eens!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 15-20 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 4 gram

TIP van Timo:
Wil je graag 3kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit >>

Ingrediënten

  • 400 gram haricots verts (uit blik of glas)
  • 10 plakken bacon of ontbijtspek
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je de haricots laat uitlekken.
  2. Daarna besmeer je ze met wat olie en balsamicoazijn.
  3. Leg de plakjes bacon uit en rol in elk plakje 8-10 boontjes.
  4. Leg vervolgens de rolletjes in een ovenschaal naast elkaar en kruid deze met wat peper en zout. Je kan er eventueel ook wat gedroogde basilicum overheen sprenkelen.
  5. Zet de ovenschaal zo’n 12-15 minuten in de oven, totdat de bacon goed krokant is geworden. Geniet van de haricot vert met spek!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 121
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 8 gram
Eiwitten: 7 gram

Trek in nog meer spek recepten? Probeer deze eens!

Tuinbonen met spekjes en tijm

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 februari, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies