hoe bak je zalm

Gebakken zalm met verse kruiden

Hoe bak je zalm? Een vraag die ik regelmatig voorbij zie komen. Met de zomer in zicht kun je dit recept op twee manieren bereiden namelijk op de barbecue of in de grillpan. De verse kruiden zorgen voor een geweldige smaak! Stap voor stap gaan we te werk zodat je exact weet hoe je zalm kunt bereiden.

TIP: Bekijk onze makkelijke en snelle koolhydraatarme weekmenu’s. Beste uit de test 2019! >>
(nu met 50% Pasen korting!)

Hoe bak je zalm

Gebakken zalm is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Er zitten namelijk onwijs veel gezonde voedingsstoffen in vis. Daarnaast is het niet lastig om zalm te bakken. Zodra je onderstaande ingredienten in huis hebt, kun je stap voor stap een heerlijk stukje zalm klaar maken!

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 1 tl versgemalen peper
  • 1 el verse rozemarijn
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl zout
  • 8 plakjes citroen
  • 100 ml witte wijn
  • 4 tl kappertjes
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze:

1. Pak de zalmfilets erbij en smeer de zowel de onderkant als bovenkant in met olijfolie. Breng ze daarna op smaak met zout, peper en fijngehakte rozemarijn.

2. Plaats nu elk stukje zalm op een stuk folie waarmee je de zalm kunt bedekken. Voeg op elk stuk zalm 2 citroenschijfjes, 2 eetlepels witte wijn, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel kappertjes toe.

3. Vouw nu de aluminiumfolie dicht. De grillpan zet je op hoog vuur of je steek de barbecue aan. Doe de zalmpakketjes in de pan of op de zijkant van de barbecue.

De voedingswaarden

Dit recept is goed voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie en zien er als volgt uit:

Calorieën: 370
Koolhydraten: 2 gram
Eiwitten: 36 gram
Vetten: 23 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

hoe bak je zalm

15 april, 2019 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 20016 - 2019 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies