Zo maak je de allerlekkerste bloemkoolrijst
Laatste update: 29 december, 2020 | Geen reacties
Heerlijk als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht is het prima te eten. Deze goed gevulde bloemkoolrijst is niet alleen koolhydraatarm, maar ook fris van smaak en met een beetje pit. Combineer het met wat gegrilde groenten naar keus en je hebt een geweldige maaltijd!
- Bijgerecht/Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 15 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 800 gram bloemkoolrijst
- 1 witte ui, fijngesneden
- 1 jalapeno, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 3 el tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- Verse koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Een scheutje citroensap/limoensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verhit je de olijfolie in een pan waarna je de ui toevoegd. Bak deze totdat het glazig begint te worden en voeg daarna de jalapeno en knoflook toe.
- Vervolgens doe je de kruiden (behalve de koriander) en tomatenpasta erbij en roer je alles goed door elkaar.
- Daarna is het tijd om de bloemkoolrijst toe te voegen. Roer deze goed door de kruiden heen zodat alle rijst gekruid is. Bak het geheel totdat de bloemkoolrijst lekker zacht begint te worden.
- Ten slotte serveer je de frisse bloemkoolrijst met een scheutje citroensap en de verse koriander. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 105
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 4 gram
Eiwitten: 4 gram
Trek in nog meer frisse gerechten? Bekijk deze eens!