Hoe maak je wentelteefjes? Een makkelijk recept!
Laatste update: 9 februari, 2021 | Geen reacties
Heb je ook wel een zo’n trek in wentelteefjes? Ik wel! Deze heerlijke middagmaaltijd kan ik absoluut niet laten staan, en het is nog helemaal koolhydraatarm ook! Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel dit recept.
- Ontbijt/Lunch
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 11 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 1 ei
- 4 sneetjes koolhydraatarm brood
- 1 el amandelmelk
- 1 el koolhydraatarme zoetstof (Sukrin)
- 1/2 tl kaneel
- Een scheutje olie of boter om mee te bakken
- 1 el room
- Snufje zout naar smaak
- Vanille extract naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst meng je in een diep bord de amandelmelk, het ei, kaneel, room, zoetstof, zout en vanille door elkaar totdat het één geheel is geworden.
- Vervolgens leg je de plakken brood één voor één in het mengsel, totdat ze helemaal zacht zijn geworden.
- Verhit intussen wat olie of boter in een koekenpan en leg daarna het brood in de pan. Bak beide kanten totdat ze goudbruin zijn en lekker knapperig aanvoelen.
- Serveer de wentelteefjes met Sukrin poeder en wat kaneel. Eet smakelijk!
De voedingwaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 205
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 7 gram
Eiwitten: 16 gram
Trek in nog meer lekkere lunchgerechten? Probeer deze pannenkoekjes eens!