Je Hongergevoel Stillen -7 Voedingsmiddelen Die Direct Helpen!

Laatste update: 18 januari, 2019 | Geen reacties

Een hongergevoel stillen wil je het liefst zo snel mogelijk doen. Je kunt je namelijk minder goed concentreren en ook is de kans aanwezig dat je te weinig energie hebt. Wanneer je lichaam een signaal geeft van honger, kun je daarom beter wat eten. Ik heb 7 gezonde voedingsmiddelen voor je klaar gezet waardoor je je snel beter voelt.

Hongergevoel stillen

Je hebt verschillende eetmomenten per dag nodig. Ook wanneer je goed hebt gegeten, kan er al snel een hongergevoel ontstaat. Met name komt dit door het voedsel dat je op hebt. Er zijn licht en snel verteerbare voedingsmiddelen en je hebt voeding waar je langere tijd vol van zit.

Wanneer je gerommel in je maag voelt, is het een goed idee om verantwoord te snacken. Want je hongergevoel stillen lukt alleen met de juiste voedingsstoffen. De kans is zelfs groot dat je met ”verkeerde voeding” alleen maar meer honger krijgt. Hieronder leg ik je uit welke voedingstoffen ervoor zorgen dat je je weer snel optimaal voelt.

Honger gevoel stillen

Wat helpt tegen honger?

Je hongergevoel stillen gaat een stuk makkelijker wanneer je ervan bewust bent welke stoffen je nodig hebt. Zo weet je direct welke producten je in huis moet halen. Hieronder benoem ik 3 voedingstoffen die belangrijk zijn:

  • Eiwitten
  • Vezels
  • Vetten

Je lichaam heeft er namelijk tijd voor nodig om eiwitten en vetten te verwerken. Hierdoor ontstaat er extra energie waar je van kunt profiteren. Vezels nemen het vocht op in je maag en darmen en dat zorgt ervoor dat je langere tijd verzadigd bent. Wanneer deze voedingstoffen in combinatie eet, ben je goed voorbereid om een drukke dag.

Je hongergevoel stillen met 7 gezonde voedingsmiddelen

1. Maiswafel met avocado

Deze combinatie zorgt niet alleen voor voldoende eiwitten, vezels en vet maar ook trakteer je jezelf op vitamine, mineralen en aminozuren. Een avocado is een van de gezondste vruchten. Een maiswafel bevat weinig calorieën maar voldoende eiwitten. Wat ik persoonlijk erg lekker vind is om de avocado te kruiden met peper. Ook kun je er een beetje sambal aan toevoegen. Meng alles goed door elkaar en smeer het daarna op een maiswafel.

2. Een appel en banaan

Aangezien je dagelijks beter 2 stuks fruit kunt eten is een appel en banaan ideaal. Daarnaast levert deze combinatie je boordevol energie en ook krijg je belangrijke vitamine en mineralen binnen. Kies altijd voor vast fruit dat je op moet eten. Het drinken van appel sap is niet de manier van een hongergevoel stillen. De suikers geven je een korte boost en daarna voel je je al gauw moe. Bovendien is het kauwen ook een belangrijk onderdeel om je honger uit te schakelen.

3. Pure chocolade met noten

Ook pure chocolade bevat voedingstoffen waarmee je je honger stilt. De aanwezige noten zorgen ervoor dat je extra eiwitten binnen krijgt. Wanneer je pure chocolade met noten koopt, let dan op de aanwezige suikers. Je kunt daarom beter een cacao gehalte van minimaal 80% nemen.

4. Griekse yoghurt met lijnzaad

Griekse yoghurt kent veel verzadigde eigenschappen. Met name de eiwitten in Griekse yoghurt zorgen ervoor dat je je honger eenvoudig en snel kunt stillen. Lijnzaad bevat ook boordevol eiwitten extra aanwezige vezels. Wanneer je de Griekse yoghurt iets zoeter wilt hebben, kun je er bijvoorbeeld bosbessen aan toevoegen.

5. Volkoren brood met kaas

Volkenbrood bevat natuurlijk onwijs veel vezels. Deze vezels zorgen niet alleen voor een vol gevoel, ook je darmflora heeft hier voordelen bij. Kaas bevat eiwit en weinig koolhydraten. Een smakelijke combinatie voor op elk moment van de dag. Wil je graag iets meer variatie, voeg er dan een schijfje komkommer en tomaat aan toe.

6. Havermout

Mijn absolute favoriet. Havermout is onwijs voedzaam en zorgt dat je langere periode verzadigd bent. Ook wanneer je opnieuw honger krijgt, ervaar je dit anders dan normaal. Dit kom door de langzame opname van de voedingstoffen uit havermout. Hierdoor ontstaat een hongergevoel opbouwend, waardoor je erop tijd bij kunt zijn.

7. Franse kwark met ananas

Franse kwark bevat gezonde vetten en eiwitten. Zodra je er ananas aan toevoegt, worden de eiwitten beter opgenomen door je lichaam. Daarnaast bevat ananas belangrijke vitamine, mineralen en aminozuren. Je kunt kiezen voor verste ananas of ananas uit blik. Wanneer je voor ananas uit blik kiest, neem dan siroop-vrije ananas. Mocht je deze keuze niet hebben, gebruik dan in ieder geval niet de siroop die in het blikje aanwezig is. Hier zitten namelijk te veel suikers in en die verminderen het aantal aanwezige eiwitten.

Honger weg zonder eten

hongergevoel stillen

Ik raad je aan dat wanneer je grote trek hebt, altijd iets te eten. Zelfs een dieet heeft hier oplossingen voor zoals een snacklijst. Het is daarom onverstandig om een hongergevoel te generen. Wanneer je hongergevoel meevalt kun je ervoor kiezen om extra water te drinken. Water zorgt ervoor dat je verzadigd raakt op korte termijn. Het is dus een tijdelijke oplossing.

Ook voor onderweg kun je handige snacks meenemen. Zo ben je altijd voorbereid op een honger moment. Je hongergevoel stillen heeft ook met timing te maken. Wanneer je om de 2,5 a 3 uur iets eet, is de kans groot dat je hongergevoel een stap voor bent.

Welk voedsel kun je beter vermijden?

Helaas zijn er ook een hoop voedingsmiddelen die jouw hongermoment niet goed stillen. Als het ware eet je lege calorieën en heeft je lichaam hier vrij weinig aan. In de meeste gevallen vergroten deze voedingsmiddelen de honger. Hou daarom rekening met de volgende producten.

  • Light voedsel
  • Light dranken
  • Bewerkte granen
  • Alcohol
  • Zoutig eten
  • Vruchtensap
  • Snoep

tot slot

Je hongergevoel stillen kun je dus eenvoudig oplossen. De 7 verantwoorde snacks helpen je daar goed bij op weg. Er zijn natuurlijk genoeg voedingsmiddelen die de honger verhelpen. Je weet nu dat eiwitten, vezels en vetten belangrijk zijn. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken. Dit zorgt voor een goede voedselopname en water reinigt je lichaam.

Mocht je zelf nog goede tips hebben, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Hoe meer verantwoorde snacks/recepten hoe beter :).

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 4 juli, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies