Lekker keto huzarenslaatje
Laatste update: 6 juli, 2022 | Geen reacties
Met warm weer ben ik vaak op zoek naar frisse gerechten en tussendoortjes om te eten. Ze werken verkoelend en vergen vaak ook niet zoveel tijd in de keuken om te maken. Vandaag besloot ik daarom om dit huzarenslaatje te maken. Het is een lekkere frisse salade. In plaats van aardappels gebruik ik hierbij echter gekookte knolselderij. Dit bevat ook koolhydraten, maar een stuk minder dan aardappels. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 9 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
De ingrediënten van het huzarenslaatje
- 300 gram knolselderij, in kleine blokjes
- 2 gekookte eieren
- 100 gram hamblokjes
- 3 el mayonaise
- 2 el crème fraiche
- 3 augurken, fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 1 tl mosterd
- 2 el kappertjes
- Peper en zout naar smaak
- Een paar takjes peterselie
De bereidingswijze
- Allereerst breng je een pan met wat water aan de kook en kook je hierin de knolselderij kort (zo’n 3 tot 5 minuten) of tot ze iets zachter zijn, maar nog steeds bite hebben.
- Laat de selderij goed uitlekken en doe het dan in een grote kom.
- Meng hier de hamblokjes, bleekselderij, mosterd, mayonaise, crème fraiche, augurken en kappertjes doorheen.
- Roer alles goed door elkaar zodat het een geheel begint te vormen. Kruid bij naar smaak met peper en zout.
- Ten slotte snijd je de peterselie fijn en strooi je deze over de salade heen. Snijd de eieren in stukjes en verdeel deze ook over de salade. Serveer bij de maaltijd. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 208
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 15 gram
Eiwitten: 10 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de salade bewaren? Je kan deze tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.
- Mag ik ook iets anders dan knolselderij gebruiken? Dat mag, je kan hier ook goed pastinaak of bloemkool voor gebruiken.
Tips voor het maken van het huzarenslaatje
TIP 1: Gebruik mosterd met zaad
Zelf vind ik het wat lekkers hebben om mosterd met hele zaadjes toe te voegen aan de huzarensalade. Het krijgt net een wat andere textuur wat een heerlijke smaaksensatie geeft.
TIP 2: Alternatief voor ham
In plaats van ham kan je ook corned beef gebruiken of een andere vleessoort in blokjes gesneden. Zo kan je gemakkelijk een beetje variëren met de smaak zonder het recept drastisch aan te passen.
TIP 3: Langer bewaren
Wil je dit langer bewaren dan 3 dagen? Dan is het ook mogelijk om het in te vriezen in een afgesloten bakje. Je kan de huzarensalade dan tot wel 2 maanden invriezen. Laat het daarna rustig ontdooien op het aanrecht of in de koelkast, afhankelijk van hoe snel je het nodig hebt. Doe het niet in de magnetron, want dan wordt de maaltijd erg soppig.
Geen zin in een huzarenslaatje? Waarom probeer je dit niet? Een frisse gazpacho