Een frisse gazpacho
Laatste update: 14 juni, 2022 | Geen reacties
Gazpacho is een Spaans gerecht en het is eigenlijk gewoon een koude soep. Dit is een heerlijk gerecht om als aperitief te serveren of als tussendoortje wanneer je trek hebt. Het leek me heel lekker om dit vandaag te maken omdat het erg warm zou worden vandaag. Juist dan kan je zo’n frisse soep wel gebruiken. Deze gazpacho is erg makkelijk om klaar te maken en staat binnen no-time op tafel. Geniet ervan!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 6
- Koolhydraten per portie: 2 gram
TIP van Timo:
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld die je gratis kunt gebruiken. Download hier het weekmenu >>
De ingrediënten
- 6 middelgrote tomaten
- 1 komkommer (courgette mag ook)
- 1 stengel bleekselderij
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode paprika
- 1 middelgrote ui
- 2 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- Een kleine jalapeno peper
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze van de gazpacho
- Allereerst snijd je alle groenten fijn en doe je ze in de blender. Het vocht uit de groenten zou voldoende moeten zijn om het vloeibaar te maken. Als dat niet zo is, kan je eventueel wat water/afgekoelde groentebouillon toevoegen.
- Doe de rest van de ingrediënten erbij en blend het tot één glad geheel.
- Controleer de smaak en kruid eventueel bij naar eigen voorkeur. Zet daarna de soep in de koelkast om goed af te koelen.
- Serveer als aperitief of als voorgerecht. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 71
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 7 gram
Eiwitten: 0 gram
Veelgestelde vragen
- Moet ik de soep niet eerst koken? Nee dat hoeft niet voor dit gerecht. Het mag wel, maar daarna kost het afkoelen langer de tijd.
- Hoelang kan ik de soep bewaren? Je kan deze tot 5 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden in de vriezer.
Tips voor het maken van de gazpacho
TIP 1: Voeg kruiden toe
Een gazpacho is ook erg lekker wanneer je wat kruiden toevoegt. Bij bovenstaande groentecombinatie vind ik zelf koriander heel erg lekker, maar je kan bijvoorbeeld ook voor peterselie of basilicum kiezen wanneer je een meer Italiaanse smaak wil bereiken.
TIP 2: Serveertip
Een gazpacho past goed als voorafje bij een BBQ of tijdens een feestje. Maak er wat koolhydraatarm stokbrood en bruchetta bij en je hebt een heerlijk fris voorgerecht. Geniet ervan!
TIP 3: Pel je tomaten
Als je echt een gladde soep wil hebben, helpt het om de groenten van tevoren te blancheren of schillen zodat ze zonder schil gepureerd worden. De tomaat, komkommer, jalapeno en paprika hebben zo geen harde schil meer die tussen de mesjes van de blender komen. Dit is echter gebaseerd op eigen voorkeur, je kan het natuurlijk ook prima eten met wat meer textuur in de soep!
Geen zin in Gazpacho? Probeer dan deze warme soep eens! Pittige pindasoep met kokosmelk