Pittige pindasoep met kokosmelk

Laatste update: 11 november, 2020 | Geen reacties

Wanneer je echt trek hebt in een lekkere hartige soep om bij op te warmen, dan moet je deze pittige pindasoep eens proberen. Een ideaal gerecht voor tijdens de koude winterdagen, maar net zo heerlijk op elk ander moment. Geniet ervan!

  • Avondmaaltijd/Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 7 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten pittige pindasoep met kokosmelk

  • 60 gram pindakaas naturel
  • 2cm gember, geraspt
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 80 gram taugé
  • 80 gram rode paprika
  • Handje pinda’s
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Allereerst snijd je de ui, knoflook en peper fijn en bak je deze in de olijfolie in een grote pan. Vervolgens doe je hier de geraspte gember bij en laat je het geheel even sudderen.
  2. Roer daarna de pindakaas erdoorheen en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel een aantal minuten doorkoken terwijl je roert, zodat het goed mengt.
  3. Wanneer de soep 15 minuten heeft gekookt, voeg je de kokosmelk toe en laat je het geheel nog 5 minuten doorkoken. Daarna zet je het vuur uit en pureer je de soep totdat het een glad geheel is.
  4. Verdeel de soep over vier verschillende kommen en snijd intussen de paprika in dunne reepjes. Garneer de kommen met de taugé, paprika en wat pinda’s. Geniet van de pittige pindasoep met kokosmelk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 305
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 26 gram
Eiwitten: 8 gram

Trek in nog meer recepten met pinda’s? Bekijk deze ook eens! Kip ketjap met pinda’s en ui

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 11 november, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies