indiase curry

Indiase Curry met Broccolirijst

Laatste update: 14 september, 2020 | Geen reacties

Ik associeer curry’s altijd met winters en herfstig weer. Of het nu komt door de lekkere warme en licht-pittige saus, of juist de kleuren zou ik je niet kunnen vertellen. Toch wil ik vandaag dit overheerlijke Indiase Curry recept met jullie delen. Lekker gekruid en met een koolhydraatarme basis, past deze perfect in elk dieet. Geniet ervan!

  • Hoofdgerecht/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 1 uur 40 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 9,8 gram

TIP van Timo:
Op zoek naar een effectief programma om snel af te vallen? Probeer dit >>

Ingrediënten

  • 150 gram Turkse Yoghurt (10% vet)
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 70 gram rode paprika
  • 400 gram broccolirijst
  • 10 gram verse gember
  • 1 teen knoflook geperst
  • 30 gram tomatenpuree
  • 100 gram witte ui
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl curcumapoeder
  • 1/2 tl cayennepoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: crème fraiche
  • Optioneel: verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Marineer de kipfilet blokjes in de yoghurt, tomatenpuree, knoflook, kaneel, curcuma, komijn, zout, peper en cayennepoeder. Rasp het stuk gember en voeg dit er ook aan toe.
  2. Meng alles goed en dek de schaal af met folie en zet gedurende 1 uur in de koelkast om te trekken.
  3. Snijd intussen de ui en de rode paprika in kleine stukjes en zet een hapjespan aan op middelhoog vuur met wat olijfolie.
  4. Bak de ui en paprika totdat de ui glazig begint te worden. Voeg daarna de kipmarinade toe aan de pan en zet het vuur lager. Laat de kip gedurende 15-20 minuten gaar bakken.
  5. Pak een andere pan en warm hierin wat olijfolie op. Wanneer de olie heet genoeg is, voeg je de broccolirijst eraan toe. Wok de rijst voor zo’n 4 minuten totdat het gaar is.
  6. Verdeel de rijst met de curry over twee borden en serveer eventueel met wat crème fraiche en verse koriander.
  7. Geniet van de Indiase Curry!

De Voedingswaarden:

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 435
Koolhydraten: 9,8
Vetten: 21,3
Eiwitten: 46,5

Op zoek naar nog meer lekkere curry gerechten? Bekijk dan ook dit recept eens!

Gezonde groene curry

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 september, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies