italiaanse salade

Italiaanse salade met worst

Laatste update: 16 juni, 2022 | Geen reacties

Een salade hoeft niet altijd een bijgerecht te zijn. Het kan namelijk ook makkelijk een volledige maaltijd vormen wanneer je hier genoeg voedingsstoffen in stopt. Deze Italiaanse salade met worst is zo’n salade. Je maakt een flinke schaal waar meerdere mensen van kunnen eten en je zal daarna echt niet zo snel trek meer hebben. Ben je ook benieuwd naar de smaak? Lees dan snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 7 gram

TIP van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Deze recepten heb je nodig >>

Ingrediënten voor de Italiaanse salade

  • 3 stuks romaine sla, fijngesneden
  • 250 g salami, in blokjes
  • 75 gram provolone kaas, in blokjes
  • 1 bakje met mozzarella balletjes
  • 1 pakje met pepperoni plakjes
  • 60 gram geraspte Parmezaan
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 40 gram olijven, in ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 roma tomaten, in blokjes

Voor de dressing:

  • Een scheutje olijfolie
  • Rode wijnazijn (of appelazijn)
  • Een beetje knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst snijd je alle groenten zoals beschreven. Doe ze daarna in een grote schaal en zet kort opzij.
  2. Vervolgens meng je de dressing ingrediënten door elkaar. Schenk deze over de salade en hussel alles door elkaar heen.
  3. Snijd de kaas in blokjes en haal de worst uit de verpakking en meng deze in de salade.
  4. Serveer als geheel gerecht of als bijgerecht. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 581
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 45 gram
Eiwitten: 38 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoe weet ik hoeveel ik van de ingrediënten nodig heb voor de dressing? Ik maak de dressing altijd op smaak, niet op hoeveelheden. Maar je kan de olie en azijn aanhouden als basis. Deze voeg je in een 1:1 hoeveelheid toe (dus 50 ml olie en 50 ml azijn bijvoorbeeld). De kruiden kan je geleidelijk toevoegen en steeds proeven tot je de juiste smaak te pakken hebt.
  • Wat is provolone? Provolone is een kneedkaas dat je bij de meeste supermarkten kan krijgen. Lukt dat niet? Dan heeft je lokale kaasboer vast een variant staan in de winkel!

Tips voor het maken van de Italiaanse salade

TIP 1: Laat het een paar uur staan
Als je echt wil dat de smaak eruit springt, kan het helpen om de salade eerst een aantal uur in de koelkast te zetten zodat de dressing en het vlees de kans hebben om de smaken goed te mengen. Heb je deze tijd niet, is dat absoluut geen probleem, maar je kan het altijd proberen wanneer je wat vrije tijd hebt.

TIP 2: Maak croutons erbij
Je kan ook koolhydraatarme croutons erbij maken door een paar koolhydraatarme boterhammen in blokjes te snijden en te bakken in de oven met wat olie en kruidjes. Super lekker en extra knapperig!

TIP 3: Eet het als lunch
In plaats van als avondmaaltijd, kan je deze salade ook prima als lunch eten. Er zitten lekker veel voedingsstoffen in en het houdt je de rest van de dag verzadigd.

Op zoek naar wat anders? Probeer deze muffins eens! De lekkerste groente muffin als tussendoortje

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 22 juni, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies