kaasballetjes

Koolhydraatarme kaasballetjes

Laatste update: 3 maart, 2022 | Geen reacties

Soms wil ik mezelf even verwennen met een lekkere, “ongezonde” snack. Deze kaasballetjes zijn daar de perfecte kandidaat voor. Ze kunnen gewoon in de oven bereid worden, waardoor ze helemaal niet zo vet zijn, en ze zijn ook nog eens heel makkelijk om klaar te maken. Deze balletjes zijn ideaal als snack, of als klein bijgerecht. Ook zijn ze lekker om uit te delen op een feestje. Geniet ervan!

  • Bijgerecht/Snack
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 4 porties (2 ballen per portie)
  • Koolhydraten per portie: 3 gram

TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten voor de kaasballetjes

  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram geraspte Parmezaan
  • 50 gram amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Optioneel: 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • Optioneel: 1/2 tl knoflookpoeder
  • Peper naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een vel bakpapier op een bakplaat legt.
  2. Breek de eieren in een kom en klop ze goed door elkaar tot ze licht geklopt zijn. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een samenhangend mengsel.
  3. Verdeel het mengsel in 8 delen en rol hier balletjes van en leg ze op de bakplaat. Je kan ze eventueel nog een extra keer in amandelmeel rollen voor een knapperige buitenkant.
  4. Bak ze in de oven voor 10 tot 12 minuten of tot ze goudbruin zijn. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 213
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 13 gram

Veelgestelde vragen

  • Kan ik deze balletjes ook frituren? Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik verwacht dat je ze zeker kan frituren. Ik raad je hierbij wel aan om dan wel extra amandelmeel als krokante buitenlaag te gebruiken zodat de kaas er niet uit lekt. Je kan de balletjes dippen in een eigeel mengsel en dan rollen in wat amandelmeel voor die laag.
  • Hoelang kan ik de balletjes bewaren? Je kan ze tot 3 dagen in de koelkast bewaren en, als je ze nog niet afbakt, kan je ze ook invriezen voor wel 3 maanden.
  • Kunnen de kaasballetjes in de airfryer? Dat kan zeker! Je hebt hiervoor een temperatuur van 180 graden nodig en ze kunnen dan zo’n 8 minuten erin. Mochten ze dan nog niet goed bruin zijn, kunnen ze 2 tot 4 minuten extra.

Tips voor het maken van de kaasballetjes

TIP 1: Extra smaken en kruiden
Je kan de balletjes naar eigen smaak nog aanvullen met ingrediënten als bacon stukjes, jalapeno, zongedroogde tomaat, verse of gedroogde kruiden, stukjes worst. Zo krijgen de balletjes nog meer smaak en kan je ze maken naar wat jij het lekkerst vindt!

TIP 2: Verstevigen
Heb je het idee dat de balletjes niet goed rond blijven? Voeg dan een klein beetje extra bakpoeder toe om ze stijf te houden tijdens het bakken. De gesmolten kaas heeft nog wel eens de neiging om een eigen leven te leiden en de bakpoeder helpt dan om de balletjes redelijk rond te houden.

TIP 3: Lekkere dip
Deze balletjes zijn echt heel erg lekker om de dippen in een relish van tomaat of gewoon een lekkere ketchup of knoflooksaus. Serveer ze op een bord vol andere snacks, zoals bitterballen, kipnuggets en/of mini frikandelletjes. Geniet ervan!

Liever trek in een andere hartige snack? Probeer deze eens! Knapperige Vegetarische Bitterballen om van te Snacken

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 maart, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies