kabeljauw met tomaat

Kabeljauw met tomaat, paddenstoelen en spek

Laatste update: 29 januari, 2019 | Geen reacties

Heb je zin om weer een lekker stukje vis te eten? Dan is deze kabeljauw met tomaat de uitkomst. Makkelijk om te maken en binnen 30 minuten klaar.

Kabeljauw met tomaat

Voor dit vis recept ga je verschillende ingredienten gebruiken. De smaak is erg lekker en ik weet zeker dat je deze kabeljauw met tomaat vaker gaat maken.

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwmoten
  • sap van een halve citroen
  • 100 gram verse shiitakes
  • 100 gram doorregen spek
  • 50 gram gedroogde tomaten
  • 2 el ontpitte zwarte olijven
  • 2 sjalotten
  • 1 el kappertjes
  • 30 gram boter
  • snufje peper en zout

Bereidingswijze:

1. Bestrooi de kabeljauw met zout en citroensap. Het spek snijd je in kleine blokjes. De shiitakes (Japanse paddenstoelen) wrijf je schoon en snijd je in fijne reepjes. De gedroogde tomaat snijd je ook in fijne reepjes en de olijven in dunne plakjes. Snipper de sjalotten.

2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 4 minuten aan beide kanten op matig vuur. Tussendoor draai je ze om. Neem ze daarna uit de pan en houd ze warm.

3. Bak het spek uit het hete braadvet en voeg de sjalot en shiitakes toe. Ook de gedroogde tomaat, kappertje en olijven voeg je toe. Naar smaak doe je er nog wat peper en zout bij.

4. Serveer de warme kabeljauw met warm speksaus. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Dit recept is goed voor personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:

calorieën: 330
koolhydraten: 4 gram
eiwitten: 37 gram
vetten: 19 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

kabeljauw met tomaat

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 29 januari, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies