kebab

Griekse kebab met lamsgehakt

Laatste update: 16 augustus, 2021 | 2 reacties

Nu het zomer is, is de kans erg groot dat je nog gaat barbecueën. Je legt daar lekkere vleesjes op, van burgers tot spiezen. Maar heb je ook wel eens deze Griekse kebab geprobeerd? Het wordt ook wel “Köfte” genoemd en het bestaat uit gekruid lamsgehakt. Het is echt een topper voor van de zomer en nog makkelijk klaar te maken ook!

Dit gerecht kost je zo’n 15 minuten om klaar te maken en vergt weinig inspanning. Je hebt slechts een aantal kruiden nodig en wat gehakt en je kan zo aan de slag! Daarna bak je ze gaar op de barbecue en serveer je ze met Tzatziki of een andere lekkere saus. Eet smakelijk!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal porties: 8 spiesjes
  • Koolhydraten per portie: 1 gram

TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >> 

Ingrediënten Griekse kebab

  • 900 gram lamsgehakt
  • 50 gram ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse platte peterselie
  • 10 g verse dille
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst versnipper je de ui en snijd je de kruiden fijn. Daarna meng je alle kruiden in een kom en doe je hierbij het gehakt.
  2. Kneed het goed door elkaar maar kneed niet te lang, we willen dat het vlees mals blijft.
  3. Rol 16 balletjes van het gehaktmengsel en doe er twee op elke spies.
  4. Druk de balletjes plat tot een ovaalvorm met een dikker midden. Leg ze daarna op een schoon bord en dek ze af met vershoudfolie tot je ze gaat grillen. Geniet van de Griekse kebab!

De voedingswaarden van de kebab

Aantal porties: 8 spiesjes
Calorieën per spies: 251
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 18 gram
Eiwitten: 22 gram

Handige tips voor in de keuken

TIP 1: Kruid wat extra erbij
Als je het hebt, kan je 1/2 tot 1 theelepel aan kebab kruiden toevoegen aan het gehaktmengsel. Het krijgt hierdoor extra smaak, waardoor het nog lekkerder is! Een beetje oregano laat het ook echt Grieks smaken.

TIP 2: Bak ze los
Ga je niet barbecueën? Dan kan je de kebab ook los klaarmaken en opbakken. Je laat de spiesjes dan gewoon weg en bakt ze in een koekenpan tot ze gaar zijn.

TIP 3: Kies voor vega
Wist je dat je met tarwegluten ook vegan vlees kan maken? Je zorgt ervoor dat je de gluten eerst goed kruid met de kruiden uit dit recept. Daarna voeg je een eetlepel tomatenpuree toe en een beetje groentebouillon. Kneed het goed door elkaar en rol de balletjes. Daarna stoom je de balletjes (of kook je ze in bouillon) voor een uur tot ze uitzetten en kan je ze opbakken in een pan of op de barbecue. Eet smakelijk!

Trek in andere lekkere recepten voor op de barbecue? Probeer deze eens! Gebakken zalm met verse kruiden

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 augustus, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

kebab

2 reacties op "Griekse kebab met lamsgehakt"

  1. Lize schreef:

    Lekker!!!!

    1. Lize schreef:

      Heb geen lamsgehakt gebruikt maar runder …. smaakte prima!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies