goed gevulde kerst taart

Goed gevulde overheerlijke Kerst taart

Laatste update: 11 november, 2020 | Geen reacties

Wil je tijdens je kerstdiner absoluut de show stelen? Bak dan deze goed gevulde kerst taart! De combinatie van pompoen, feta en cranberries past super goed bij deze feestdag en daarnaast is het ook nog eens koolhydraatarm! Lees snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 90 minuten
  • Aantal porties: 8
  • Koolhydraten per portie: 14,1 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten goed gevulde Kerst taart

Voor de bodem:

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 1 el psylliumpoeder
  • 55 gram kokosolie
  • 2 – 4 el water
  • Peper en zout naar smaak

Voor de vulling:

  • 400 gram pompoen
  • 1 middelgrote rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram cranberries
  • 100 gram boerenkool
  • 115 gram feta, verkruimeld
  • 5 middelgrote eieren of 4 grote eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl kokosolie
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl balsamicoazijn
  • Een handvol verse koriander
  • 1 el korianderpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

De bodem:

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je alle droge bodemingrediënten samenvoegt in een kom.
  2. Vervolgens schep je de harde kokosolie erdoorheen en kneed je het mengsel totdat het een deeg begint te vormen. Voeg tijdens het kneden het water toe.
  3. Rol het deeg tot een bal en wikkel deze in vershoudfolie en laat het ongeveer 15-20 minuten afkoelen in de koelkast.
  4. Wanneer de bodem klaar is, kan je deze uit de koelkast halen. Rol deze los, of in wat extra folie tot een ronde plakkaat ter grootte van de taartvorm. Let op, het deeg is kruimig.
  5. Vet de taartvorm in en verplaats het deeg in de taartvorm. Druk alles goed aan en leg eventueel een vel bakpapier met keramische bonen op de bodem om te voorkomen dat deze gaat bubbelen.
  6. Zet de taartvorm in de oven voor ongeveer 20 minuten.  Laat deze goed afkoelen en controleer of het deeg helemaal gaar is.

De taart:

  1. Allereerst snijd je de pompoen door het midden en haal je de zaden eruit. Daarna snijd je de pompoen in wedges van ieder 1 cm dik en leg je deze op een bakplaat met bakpapier. Als je een flespompoen gebruikt, kan de schil eromheen blijven. Bij een andere pompoensoort moet je eerst de schil nog verwijderen.
  2. Schenk vervolgens een eetlepel olijfolie over de pompoen en besprenkel deze met korianderpoeder en 1 el paprikapoeder. Breng op smaak met wat peper en zout. Daarna rooster je de pompoen zo’n 20-25 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Intussen snijd je de uien en knoflook fijn en zet je beiden groenten apart.
  4. Pak daarna een andere bakplaat en leg hier weer een vel bakpapier op. Hier leg je de cranberries op samen met 1 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Grill deze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  5. Vervolgens verwarm je de laatste eetlepel olijfolie in een pan en bak je hierin de ui tot deze glazig is. Na ongeveer 3 minuten voeg je de knoflook toe.
  6. Wanneer de knoflook aan het bakken is, doe je de boerenkool, kokosolie, sojasaus en paprikapoeder erbij en bak je alles nog 2 minuten door.
  7. Schep daarna de kool in de taartvorm en plaats hier de pompoen, cranberries, feta en koriander op zodat het er leuk opgemaakt uitziet. Als laatste voeg je de citroenrasp toe.
  8. Ten slotte klop je de eieren in een aparte kom met een vork, totdat ze goed gemengd zijn. Kruid het met peper en zout en schenk de eieren over de taart heen.
  9. Bak daarna de taart zo’n 20 minuten in de oven of totdat de eieren gaar zijn. Geniet van de goed gevulde Kerst taart!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 319
Koolhydraten: 14,1 gram
Vetten: 26,5 gram
Eiwitten: 10,6 gram

Trek in nog meer hartige taarten? Bekijk deze ook eens!

Koolhydraatarme kip taart uit de oven

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 6 november, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies