Keto kebab voor op de grill
Laatste update: 4 februari, 2022 | 6 reacties
Wist je dat je kebab niet alleen op de barbecue hoeft te maken? Je kan ook prima de grill in huis halen en daarop een heerlijke keto kebab klaarmaken. Zeker nu dat het nog winter is, kan je dan gewoon genieten van een lekkere maaltijd op een spies. Ook zonder grill kan je er nog steeds van genieten als je een gourmetset of een grote pan hebt staan. Dit gerecht is namelijk heel lekker om te eten met vrienden of familieleden tijdens een gezellige bijeenkomst. Eet smakelijk!
- Avondmaaltijd, bijgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 5
- Koolhydraten per portie: 9 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten voor de keto kebab
- 950 gram sirloin steak, biefstuk of kipfilet
- 60 ml sojasaus
- 60 ml olijfolie
- 1 tl Cayennepeper
- 1 tl Cajun kruidenmix
- Een groene paprika, in stukjes
- Een rode paprika, in stukjes
- 40 gram cherrytomaatjes
- 1 rode ui, in stukjes
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl rozemarijn
- Een scheutje citroensap
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst snijd je de steak in even grote stukjes. Daarna snijd je ook de groenten in stukken die goed op een spies passen.
- Vervolgens meng je de sojasaus, olijfolie, kruiden en citroensap door elkaar in een schaal of zakje. Doe hier dan het vlees bij en laat het marineren. Doe dit voor minimaal 10 minuten, maar je kan het ook de hele nacht laten staan in de koelkast.
- Wanneer het vlees klaar is met marineren, kan je ook kort de groenten even door de marinade halen voor wat extra smaak. Dit is optioneel.
- Daarna begin je met het vullen van de spies. Begin met een stukje rode paprika, een stuk vlees, een stukjes groene paprika, een stuk vlees, een stukje ui, een stuk vlees en een cherrytomaatje. Herhaal dit voor de andere spiesjes.
- Verhit de grillplaat/gourmetset of grote pan. Plaats de spiezen op de grillplaat en laat ze goed bruin worden aan alle kanten. Bak elke spies zo’n 10 minuten, en draai ze elke 3 minuten of eerder. Er kunnen meerdere spiezen tegelijk gegrild worden.
- Ten slotte kruid je de spiezen nog bij met een beetje peper en verse kruidjes naar keus. Serveer bij de rest van de maaltijd, geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 5
Calorieën per portie: 467
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 28 gram
Eiwitten: 41 gram
Veelgestelde vragen
- Waarom staat er sirloin, steak of kipfilet? Afhankelijk van wat je zelf lekker vindt, kan je zelf bepalen welke soort vlees je op je spies wil hebben. Sirloin en biefstuk zijn lekker mals, maar kipfilet is juist wat magerder wat perfect is voor mensen die wat minder vet willen eten.
- Hoelang kan ik deze kebab bewaren? Je kan de kebab zo’n 1 á 2 dagen in de koelkast bewaren, maar niet invriezen.
Tips voor het maken van de keto kebab
TIP 1: Serveertip
Maak een lekker sausje om je kebab in te dippen door wat Cajun kruiden, citroensap, yoghurt en mayonaise samen te mengen. Dit is een lekkere koolhydraatarme dip!
TIP 2: Maak het vegetarisch
Ja, je kan dit gerecht ook vegetarisch maken! Je kan hierbij kiezen voor tofu of tempé om te marineren, maar je kan ook kiezen voor vegetarische kipstukjes. Let op dat je ze dan niet zo lang hoeft te grillen omdat ze niet rauw van binnen zijn.
TIP 3: Serveertip
Serveer de kebab met een lekkere salade en eventueel wat zelfgemaakte naan of stokbrood. Zo kan je genieten van een goede maaltijd, zonder te veel koolhydraten te eten.
Trek in een ander gerecht? Probeer deze eens! Venkel recept: Carpaccio met venkel en pijnboompitten
Dit is zoooooo lekker! Iedereen heeft genoten ❤️. Dankjewel voor het delen!!
Graag gedaan Mirna. Fijn dat jullie zo genoten hebben 🙂
We hebben ze op de BBQ gelegd en daarna gedompeld in eigengemaakte knoflooksaus. Wat een sensatie
Hoi Karin, wat klinkt dat lekker zeg. Ga ik ook een keer doen. Groetjes Timo
Heerlijk gerecht!! Ik heb er bloemkoolrijst bij gemaakt en hier mijn gezin mee verrast. Als het aan hun ligt mag ik dit iedere dag maken haha
Wat leuk om te lezen Vera. Heerlijk ja, met bloemkoolrijst. Ik vermoed dat dit vaker op het menu komt te staan hahaha. Groetjes Timo