Keto mug cake met chocolate chips
Laatste update: 1 april, 2022 | Geen reacties
Soms moet je jezelf ook gewoon eens kunnen verwennen. Deze keto mug cake is daar het perfecte voorbeeld van. Het is snel, het is lekker, en het is bovendien ook helemaal koolhydraatarm. Dit cakeje heeft een lekkere vanille basis, maar kan ook prima gemaakt worden met cacao of een andere smaak. Zo kan je ook nog eens leuk experimenteren. Het voelt fluffy aan en de chocolate chips geven je nog een extra verwennerij. Geniet er ook van!
- Gebak/Dessert
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Aantal porties: 1
- Koolhydraten per portie: 11 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten voor de keto mug cake
- 2 el melk
- 1 groot ei
- 3 el amandelmeel
- 1/2 tl bakpoeder (geen baksoda!)
- Optioneel: 1 el + een beetje suikeralternatief om het wat zoeter te maken
- 1/2 tl vanille extract
- 1 el mini chocolate chips puur
De bereidingswijze
- Allereerst pak je een flinke mok die ook in de magnetron past en doe je hier alle ingrediënten in.
- Roer daarna alles goed door elkaar tot je een glad beslag hebt.
- Zet de mok in de magnetron en bak de cake zo’n anderhalve minuut op de hoogste stand. Als het teveel naar boven begint te komen, kan je de cake ook in 2x gaar bakken.
De voedingswaarden
Aantal porties: 1
Calorieën per portie: 345
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 25 gram
Eiwitten: 14 gram
Veelgestelde vragen
- Zijn dit niet te veel koolhydraten? Een koolhydraatarm dieet bevat tussen de 50 gram en 120 gram koolhydraten per dag. Hoewel dit cakeje op zichzelf wat meer koolhydraten bevat, kan het geen kwaad op een dag. Zeker als je de rest van de week gebalanceerd eet. Een verwennerijtje moet op z’n tijd ook wel kunnen natuurlijk!
- Hoelang kan ik de cake bewaren? Je kan de cake het beste direct opeten, maar je zou het eventueel ook nog een dag in de koelkast kunnen bewaren.
Tips voor het maken van de keto mug cake
TIP 1: Minder koolhydraten
Als je toch wat minder koolhydraten wil gebruiken bij dit recept, kan je het amandelmeel vervangen door eiwitpoeder. Gebruik dan 1 el amandelmeel en 1 á 2 el eiwitpoeder. Ook kan je eventueel de chocolate chips weglaten, zeker wanneer je chocolade eiwitpoeder gebruikt.
TIP 2: Meerdere porties
Je kan het beslag invriezen en zo in één keer wat meer maken. Verdubbel de ingrediënten of verviervoudig ze en maak één cakeje. De rest bewaar je in een potje of bakje in de vriezer om later te ontdooien. Zo hoef je niet elke keer alles opnieuw te maken.
TIP 3: Serveertip
Gebruik lekkere verse vruchten en wat slagroom om de cake mee te serveren. Dat is extra lekker en ziet er ook nog eens feestelijk uit!
Geen zin in een mug cake? Probeer dan eens een cheesecake! Kleine cheesecake bites om van te snacken