De lekkerste keto sushi om zelf te maken
Laatste update: 26 oktober, 2021 | Geen reacties
Om eerlijk te zijn eet ik bijna nooit sushi. Niet omdat ik het niet lukt, maar omdat ik het vaak vergeet. Ik bestel vrijwel nooit eten en het idee van het zelf maken van sushi sprak me nooit zo aan. Toch wilde ik het weer eens proberen en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Deze heerlijke keto sushi mag je namelijk absoluut niet missen!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 3 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de keto sushi
- 2 vellen nori (zeewier)
- 170 gram gerookte zalm
- 1/2 komkommer, in dunne reepjes gesneden
- 1 winterpeen, in dunne reepjes gesneden
- 50 gram roomkaas naturel
- Een beetje water
Optionele toppings:
- bosui
- avocado
- wasabi pasta
- soja saus
- sesamzaad
De bereidingswijze
- Allereerst leg je een bamboe rolmatje neer als je dat hebt. Je kan het eventueel ook zonder maken, leg dan een vel vershoudfolie of bakpapier op het aanrecht.
- Leg daarop een vel nori met de glimmende kant naar boven en strijk hier de roomkaas overheen in een horizontale lijn die 1/3 van het vel in beslag neemt.
- Vervolgens verdeel je daar de andere ingrediënten overheen tot alles goed verdeeld is.
- Pak dan de onderkant van het matje en rol de nori over de vulling heen en blijf goed doorrollen tot je een nette rol sushi hebt.
- Maak je vingers nat met een beetje water en ga daarmee langs de laatste rand van de nori en plak deze aan de rol. Zo blijft het goed zitten.
- Daarna snijd je de sushi met een scherp mes in stukjes in de gewenste grootte. Besprenkel ze eventueel met wat sesamzaad en bosui, of dip ze in wat soja saus en wasabi. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 110
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 7 gram
Eiwitten: 9 gram
Veelgestelde vragen
- Mag ik ook andere vis gebruiken? Je kan zeker andere vis gebruiken! Surimi sticks zijn erg lekker erbij, of garnalen, tonijn, of juist een vegetarisch vleesalternatief!
- Hoort er geen rijst in sushi? Officieel wordt sushi altijd met rijst gemaakt, maar dat is niet koolhydraatarm en al zeker niet keto. Om toch een “plakkerig” gevoel te hebben, gebruik ik daarom roomkaas. Als je van jezelf wat meer koolhydraten mag eten, kan je de roomkaas zeker vervangen door rijst!
- Waar kan ik nori vellen kopen? De meeste supermarkten hebben een afdeling waar je sushi ingrediënten kan kopen, maar als je het daar niet kan vinden, kan je ook langs de toko gaan. Deze heeft sowieso de juiste spullen!
Tips voor het maken van de keto sushi
TIP 1: Laat alles drogen
Het is belangrijk om je groenten altijd goed te wassen voor gebruik, maar te natte groenten kunnen het rollen van de sushi erg lastig maken. Zorg er daarom voor dat de groenten goed droog zijn voordat je ze oprolt.
TIP 2: Snijd de juiste grootte
Om te voorkomen dat je oneven stukjes krijgt of juist niet goed door de rol heen kan snijden, helpt het om de groenten al in de juiste grootte in de sushi te leggen. Wil je stukjes van elk 3 cm, snijd de komkommer, zalm en wortel dan ook in stukjes van 3 cm.
TIP 3: Gebruik eens wat anders
Wist je dat fruit ook erg lekker is in sushi? Mango en avocado passen goed bij de hartige vis en roomkaas en geven weer een nieuwe, bijzondere smaak. Probeer deze ook eens en geniet ervan!
Trek in een ander Aziatisch gerecht? Probeer dan deze heerlijke ramen eens!