kip caprese

De lekkerste kip caprese uit een pan!

Laatste update: 9 november, 2021 | Geen reacties

Ik ben echt dol op mozzarella, het is een geweldige kaassoort die je vrijwel overal voor kan gebruiken. Eén van mijn favoriete gerechten is echter de klassieke Italiaanse caprese. Het is zo simpel, maar zo smaakvol en lekker dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Een caprese op zichzelf is echter geen volledige maaltijd, daarom wil ik vandaag graag dit gerecht met jullie delen. Deze kip caprese is namelijk een perfecte maaltijd om als lunch of als magere avondmaaltijd te eten. Geniet ervan!

  • Lunch, Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 9 gram

TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten voor de kip caprese

  • 4 stuks kippenborstfilet
  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 300 gram cherrytomaatjes, door het midden gesneden
  • 1 bosje verse basilicum, gesneden
  • 200 gram buffelmozzarella (in plakjes of kleine bolletjes)
  • Balsamico azijn naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst smeer je beide kanten van de kipfilets in met peper en zout en leg je ze kort opzij.
  2. Vervolgens verhit je 1 el olie in een pan en leg je hierin de kip. Doe een deksel op de pan en laat de kip op middelhoog vuur zo’n 10 minuten bakken. Draai de kip daarna om en laat het nog 10 minuten garen of tot de binnenkant helemaal gaar is.
  3. Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord en bedek met aluminiumfolie. Daarna verhit je de overige lepel olie in dezelfde pan en bak je hierin de knoflook. Schraap ook de stukjes kip van de bodem los en laat deze in de pan zitten.
  4. Doe de tomaten erbij in de pan en bak nog even door tot de velletjes beginnen te rimpelen. Leg daarna de kip er weer bij en bedek deze met basilicum en mozzarella.
  5. Doe dan de deksel weer op de pan en bak nog zo’n 2 tot 3 minuten door of totdat de mozzarella begint te smelten. Serveer de kip caprese met wat extra verse basilicum en besprenkel het met balsamico azijn naar smaak. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 462
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 24 gram
Eiwitten: 51 gram

Veelgestelde vragen

  • Mag ik ook andere mozzarella gebruiken? Je kan ook gewone mozzarella gebruiken, deze werkt net zo goed! Ik vind buffelmozzarella echter het lekkerst omdat deze ook veel in Italië wordt gebruikt. Het heeft bovendien een hele andere smaak.
  • Kan ik de maaltijd bewaren? Je kan de kip caprese in een afgesloten bakje tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Deze maaltijd kan je helaas niet invriezen.
  • Hoe weet ik of de kip gaar is? Je kan één van de stukjes kipfilet tijdens het bakken uit de pan halen en door het midden snijden. Als de binnenkant nog rauw is, moeten ze nog iets langer bakken. Is de binnenkant egaal gaar, dan zijn ze goed om te eten. Je kan eventueel ook een vleesthermometer gebruiken. Wanneer de kip dan 80 – 90 graden Celsius is van binnen, is deze ook gaar.

Tips voor het maken van de kip caprese

TIP 1: Voor een snelle lunch
Snijd de kip in kleine stukjes. Deze worden sneller gaar, waardoor je ook sneller kan genieten van je lunch. Ook zijn kleinere stukjes makkelijk om mee te nemen in een bakje voor wanneer je je lunch onderweg wil eten.

TIP 2: Wrap it up
Heb je trek in een wat stevigere maaltijd? Gebruik dan een koolhydraatarme tortilla of een omelet om je kip caprese tot een wrap te rollen en eet deze direct op. Dat is helemaal lekker!

TIP 3: Tomaten tip
Heeft je supermarkt geen lekkere cherry tomaatjes? Dan kan je eventueel ook gewone tomaten gebruiken of zongedroogde tomaten! De zongedroogde tomaten bevatten ook nog lekker veel smaak wat erg goed past bij de maaltijd.

Heb je liever een ander gerecht? Probeer dan dit kipgerecht eens! Koolhydraatarme ovenschotel met kip

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 november, 2021

Auteur

Rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies