Kip pesto oven gerecht
Laatste update: 8 juni, 2022 | Geen reacties
Ik moet zeggen dat ik toch echt een groot fan van kip ben. Het bevat vrijwel alleen goede vetten, het zit boordevol eiwitten en het is natuurlijk koolhydraatarm. Vandaar dat ik vandaag ook weer een lekker gerecht maak met kip, namelijk deze kip pesto oven maaltijd! Bovendien is het ook een supermakkelijk recept. Ideaal om klaar te maken wanneer je niet zoveel zin hebt om te koken of wanneer je iets nieuws en simpels wil uitproberen! Geniet ervan!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 2 gram
Ik heb een gratis koolhydraatarm weekmenu voor jou gemaakt. Nu met handig boodschappenlijstje zodat je direct kunt beginnen. Ontvang hier het weekmenu >>
Ingrediënten voor de kip pesto oven maaltijd
- 4 stuks kipfilet
- 4 tenen knoflook, geperst
- 70 gram pesto
- 1 bol mozzarella
- 100 gram cherrytomaten kleurmix
- Peper en zout naar smaak
- Een klein scheutje olijfolie
- Een paar blaadjes verse basilicum
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden.
- Daarna halveer je de cherrytomaatjes en zet je ze kort opzij.
- Leg vervolgens de kipfilets in een ovenschotel en zorg dat ze niet overlappen. Smeer ze in met wat olijfolie (aan beide kanten) en besprenkel ze met een beetje peper en zout.
- Verdeel daarna de tomaatjes, knoflook en pesto eroverheen.
- Snijd de bol mozzarella in plakjes en verdeel deze over de pesto.
- Zet de kipfilets voor zo’n 20 á 30 minuten in de oven of tot ze helemaal gaar van binnen zijn.
- Serveer met verse basilicum en de rest van je maaltijd. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 241
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 30 gram
Veelgestelde vragen
- Welke bol mozzarella heb ik nodig? Ik gebruik zelf van Galbani een lekkere mozzarella, maar je kan ook kiezen voor een huismerk, light-variant of een goede buffelmozzarella. Je mag natuurlijk ook kant-en-klare geraspte gebruiken!
- Welke pesto heb ik nodig? Je kan de pesto kopen of zelf maken (zie tips). Welke pesto dat is, maakt helemaal niks uit! Kies wat je zelf lekker vindt.
- Hoelang kan ik de kip bewaren? Je kan de kip tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container.
Tips voor het maken van de kip pesto oven maaltijd
TIP 1: Maak je eigen pesto
Wat is er nu lekkerder dan kant-en-klare pesto? Juist! Zelfgemaakte pesto! Je kan heel makkelijk zelf pesto maken door een bosje verse basilicum te combineren met wat knoflook, olijfolie, nootjes (pijnboompitjes, walnoten of bijvoorbeeld cashewnoten) en een klein beetje Parmezaan. Geniet ervan!
TIP 2: Serveertip
Dit gerecht is natuurlijk alleen een bijgerecht. Het is erg lekker om hier een goede spaghetti bij te maken, zoals courgette spaghetti met pestosaus. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een simpele tomatensoep of juist een frisse salade. De kip heeft al alle eiwitten, dus de rest is er voornamelijk voor de vitamines en de verzadiging.
TIP 3: Vul de kip
Je kan de kip ook vullen met wat extra pesto en mozzarella voordat je deze in de oven doet. Snijd de kipfilet horizontaal open (niet helemaal erdoorheen snijden) en schep er dan een beetje kaas en pesto in. Doe de kip dicht en vervolg het recept zoals gewoonlijk. Dat is nog eens een lekkere verrassing!
Geen trek in kip vandaag? Probeer dan eens dit lekkere vega gerecht! Verse spinazie ovenschotel vegetarisch genot!