Kippensoep met champignons en kokos
Laatste update: 22 oktober, 2024 | Geen reacties
Deze exotische kippensoep is een ware smaakexplosie en zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Perfect voor een lichte maaltijd of als voorgerecht!
Probeer ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu en ervaar snelle resultaten met heerlijke, voedzame gerechten. Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en start vandaag nog!
Begin Nu met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu
Inleiding
Als je denkt dat kippensoep altijd hetzelfde smaakt, dan staat je een verrassing te wachten! Deze versie met champignons en kokosmelk brengt een unieke, exotische twist aan de klassieke kippensoep. Bovendien zit hij vol voedzame ingrediënten zoals verse kruiden en malse kip. Dit recept is eenvoudig te volgen en ideaal voor 2 tot 4 personen. Binnen 30 minuten tover je een heerlijke soep op tafel.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, gehalveerd
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 1 groene chilipeper, gehalveerd
- 1 citroengrasstengel, fijngehakt
- 2 tl rode currypasta
- 1 cm verse laos, fijngehakt
- 3 kaffir-limoenblaadjes, afgespoeld
- 1 el arachideolie
- 300 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- 250 ml slagroom
- 1 el vissaus
- 1 el citroensap
- 600 gram kipfilet, in reepjes gesneden
- 125 gram champignons, in plakjes gesneden
- 2 tomaten, ontveld en in blokjes
- 3 lente-uien, in ringetjes
- Verse korianderblaadjes, ter garnering
Bereidingswijze
- Verhit de arachideolie in een grote wok of soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, chilipepers, citroengras en laos toe. Fruit dit mengsel ongeveer 3 minuten tot het geurt.
- Roer de rode currypasta erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de kaffir-limoenblaadjes en kippenbouillon toe en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg vervolgens de kokosmelk, slagroom, vissaus en citroensap toe. Roer goed door en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Doe de kipfilet, champignons, tomaten en lente-uien in de soep. Laat de soep nog eens 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
- Haal de soep van het vuur en garneer met verse korianderblaadjes. Serveer direct en geniet van de exotische smaken!
Voedingswaarden
Dit recept voor kippensoep met champignons en kokosmelk is geschikt voor 2-4 personen. De voedingswaarden per portie zijn als volgt:
- Calorieën: 395 kcal
- Koolhydraten: 10 gram
- Eiwitten: 40 gram
- Vetten: 22 gram