Knolselderij puree die lekker smeuig van smaak is!
Laatste update: 29 december, 2019 | 5 reacties
Knolselderij puree is echt verrassend lekker! Toen ik dit recept voor het eerst maakte had ik direct zoiets van ja, dit is een blijvertje. Uiteraard dacht ik ook gelijk aan jullie. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en slechts 4 stappen staat dit gerecht op tafel. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 15 minuten en de hoeveelheid is voor 4 personen. Geniet van dan deze smeuïge knolselderij puree met appel en kaneelpoeder!
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el roomboter (ongezouten)
- 1 Elstar appel
- 125 ml verse slagroom
TIP:
Wil je graag op een snelle en makkelijke manier vet verliezen? Gebruik dan mijn koolhydraatarme weekmenu’s
Bereidingswijze
- De knolselderij (eerst schillen) snijd je in blokjes en kook je met 100 ml water in 15 min. Ondertussen schil je de de appel en snijd je deze in blokjes (verwijder het klokhuis).
- In een pan breng je de slagroom aan de kook en voeg je de appelblokjes toe. Laat deze rustig zacht worden.
- Meng nu de appelroom en de boter door de knolselderij. Met een staafmixer mix je alles toe een romige puree.
- Tot slot breng je de knolselderij puree op smaak met zout, peper en kaneel. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Portiegrootte: 1/4
Calorieën: 255
Koolhydraten: 13 g
Eiwitten: 6 g
Vetten: 15 g
Tip van Timo:
Knolselderij puree past perfect bij knapperige kip met knoflook. Heerlijk om de avond mee te starten!
Heerlijk!! Heb vast wat ervan ingevroren voor de feestdagen, hopelijk is het dan ook nog zo lekker.
Goed om te horen Gemma. Absoluut! Ik vries ook meestal in voor een langere periode en smaak super. Groeten Timo
Kun je ook kroketten van maken?
Hallo Sandra,
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar met een koolhydraatarme buitenkant kan je hier vast goede kroketten van maken. Goed idee!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Dit is de beste knolselder puree die ik al heb gemaakt