Keto kokosijs voor de hete zomerdagen
Laatste update: 4 juni, 2023 | 1 reactie
Wat is het toch weer warm vandaag! Om de hitte tegen te gaan, geniet ik volop van dit zelfgemaakte kokosijs met slechts 3,4 gram koolhydraten per portie! Zo kan ik onbezorgd genieten van een lekkere verkoeling samen met wat schaduw, een glas water en een lekker boek. Het ijs is echt super simpel om te maken, je moet alleen even een paar uurtjes wachten voor het goed bevroren is, maar dat kan geen kwaad. Enjoy!
- Tussendoortje/Dessert
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 3,4 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3 kg per week afvallen met lekker eten? Klik dan hier >>
De ingrediënten van het keto kokosijs
- 200 ml vloeibare slagroom
- 200 ml kokosmelk
- 80 gram geraspte kokos
- 80 gram suikervrije zoetstof in poedervorm
- 2 ei-gelen
- 1 heel ei
De bereidingswijze
- Doe de slagroom, geraspte kokos en kokosmelk in een pannetje en breng het, al roerende, aan de kook.
- Intussen klop je de eieren en zoetstof op in een ander schaaltje tot het een lichtgeel en stevig mengsel is.
- Vul een pan met een laagje water en breng deze aan de kook. Zet dan de schaal met de geklopte eieren op die pan. Zo maak je een au-bain-marie.
- Schenk, beetje-bij-beetje het kokosmengsel bij de eieren en roer alles goed door elkaar.
- Blijf dan goed roeren tot het mengsel dikker begint te worden. Laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
- Schenk het mengsel in een vriezervaste kom en zet deze in de vriezer. Je kan eventueel 2 á 3 el vodka toevoegen aan het mengsel om de textuur van het ijs te verbeteren, maar dat hoeft niet.
- Roer vervolgens elk uur even door het ijs heen om de kristallen te verdelen tot het ijs de juiste vastheid heeft.
- Serveer los of met een beetje munt erbij. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 228
Koolhydraten: 3,4 gram
Vetten: 23 gram
Eiwitten: 3 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik het ijs bewaren? Je kan deze tot 2 weken in de vriezer bewaren, maar ik kan je garanderen dat het zo lang niet blijft liggen. Het is namelijk heel erg lekker!
- Welke soort kokosmelk heb ik nodig? Zelf kies ik graag biologische kokosmelk omdat deze vaak wat dikker is. Je kan in principe echter elke soort kokosmelk gebruiken zolang het vetgehalte maar lekker hoog is. Dan blijft het romig.
Tips voor het maken van het kokosijs
TIP 1: Smaakstof toevoegen
Wil je kokosijs met een extra smaakje? Dan kan je een paar druppeltjes smaakstof van bijvoorbeeld vanille of munt toevoegen. Ook chocolade past erg goed bij kokos. Experimenteer lekker!
TIP 2: IJsmachine
Heb je een ijsmachine? Dan kan je dit recept natuurlijk ook prima in de ijsmachine maken! Gebruik dezelfde ingrediënten, maar volg de instructies op de machine. Dan krijg je de beste resultaten.
TIP 3: IJsblokjes
Je kan dit mengsel ook als ijsblokjes bevriezen. Het gaat sneller en ze zijn wel wat harder, maar het is super lekker om los te eten of om ze toe te voegen aan een lekkere latte!
Geen zin in ijs? Waarom probeer je niet een lekkere smoothie? Hittegolf mango smoothie
Ik ben gek op kokos, dus deze ga ik zeer zeker maken!!!