koolhydraatarm fruit

Koolhydraatarm fruit? Dit zijn de allerbeste!

Laatste update: 30 september, 2023 | Geen reacties

Wil je graag weten welke fruitsoorten arm zijn aan koolhydraten? Koolhydraatarm fruit is misschien wel de beste keuze als je een klein beetje verantwoord om wilt gaan met jouw eetpatroon. Je denkt er misschien niet direct over na, maar ook fruit kan enorm veel koolhydraten bevatten. Dit is mede te danken aan de zoete smaak van fruit.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Koolhydraatarm fruit

Dit komt door de zogenaamde fruitsuikers wat dus inderdaad eigenlijk gewoon koolhydraten zijn. Het is dus niet per definitie zo dat alle soorten fruit gezond voor je zijn.

Doordat je veel fruit eet en daar eigenlijk geen onderscheid in maakt, kan het dus zomaar zijn dat je behoorlijke aantallen koolhydraten naar binnen werkt.

Wil je dit voorkomen maar wil je jouw dagelijkse portie vitaminen en antioxidanten toch niet missen? Dan maak je met de onderstaande fruitsoorten de beste keuze.

Deze fruitsoorten zijn het meest koolhydraatarm

koolhydraatarm fruit

Wellicht wist je al dat kokos heel gezond voor je is, maar deze fruitsoort is ook nog eens behoorlijk koolhydraatarm. Ook in citroenen, pruimen en perziken vind je een lage concentratie aan koolhydraten. Dit zijn dus perfecte fruitsoorten om te eten bij een koolhydraatarm eetpatroon of dieet.

Als goede tweede vinden we natuurlijk de gezonde watermeloen, de sinaasappel en de mandarijn. Banaan daarentegen bevat enorm veel koolhydraten.

Het is dus beter om geen bananen te eten als je de inname van koolhydraten wilt beperken. Hieronder vind je een lijstje met het meest gezonde koolhydraatarme fruit. De waarden zijn berekend per 100 gram.

Fruitsoort  Koolhydraten

Kokosnoot (vruchtvlees) 6
Citroen 6
Cantaloupe 7
Pruimen 7
Perziken 9
Mandarijnen- sinaasappels 10
Watermeloen 10

Fruitsoorten zoals de ananas, appels, peren, kiwi’s, druiven, mango’s en bananen bevatten meer dan 10 gram koolhydraten per 100 gram.

Dit varieert van 12 gram koolhydraten voor de ananas en tot zelfs 20 gram voor de banaan. Een aanzienlijk hoger percentage dan het koolhydraatarme fruit in de lijst.

Bessen zijn ook arm aan koolhydraten en kun je heel goed combineren met een bewust eetpatroon. We hebben het dan in het bijzonder over frambozen en aardbeien.

Bosbessen of blauwe bessen bevatten alweer een klein beetje meer koolhydraten dan de koolhydraatarme bessen die je hieronder ziet. Ook deze berekening is gebaseerd per 100 gram bessen.

koolhydraatarm fruit

Bessensoort Koolhydraten

Frambozen 5
Zwarte bramen 5
Aardbeien 6
Bosbessen/blauwe bessen 12

Tot slot

Je bent nu meer te weten gekomen over koolhydraatarm fruit. Zo kun je op een makkelijke manier het juiste fruit in huis halen als je op koolhydraten wilt letten.

Het voordeel van dit lijstje is dat je het fruit kunt toepassen bij een koolhydraatarm dieet. Daarnaast is het ook heel lekker om koolhydraatarme vanille vla te maken.

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.   Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 21 augustus, 2018

Auteur

Timo

Categorie

Afvallen Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies