Koolhydraatarme vanillevla met bosbessen
Laatste update: 28 november, 2022 | 1 reactie
Koolhydraatarme vanillevla is de uitkomst voor verantwoorde toetjes! Ideaal voor na het eten of als tussendoortje. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en de smaak is verrukkelijk. Durf jij het aan?
TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Koolhydraatarme Vanillevla
Je kent het wel. Na het eten heb je trek in iets lekkers. Nu zijn er enorm veel toetjes waar je uit kunt kiezen alleen bevatten de toetjes uit de winkel te veel suiker.
Toch zijn er steeds meer toetjes verkrijgbaar waar minder suikers inzitten. Persoonlijk vind ik de smaak tegenvallen en daar moest verandering in komen.
Daarom deel ik nu een koolhydraatarme vanillevla recept. De smaak is super lekker en je bent er niet veel tijd aan kwijt!
Is vanillevla gezond?
Het recept dat ik met je deel bevat veel minder suikers. Hierdoor is deze vanillevla een stuk gezonder dan de variant uit de supermarkt.
Ook gebruik je bosbessen. Bosbessen zitten boordevol vitamine, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk om je lichaam gezond te houden.
Een ander voordeel van dit recept zijn de aanwezige eiwitten. Eiwitten heb je nodig voor het behoud en herstel van je spieren.
De voedingswaarden van het recept
Uit dit recept kun je 4 porties halen. Hieronder lees je de voedingswaarde per portie:
- Aantal calorieen: 212
- Eiwitten: 5 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vetten: 18 gram
Wat heb je nodig?
- 100 gram kwark of platte kaas
- 1 vanillestokje
- 50 gram diepvries bosbessen
- 2 eieren waar je het eigeel van gebruikt
- 200 ml volle room
- zoetstof (optioneel)
Hoe maak je koolhydraatarme vanillevla?
- Doe 50 gram bevroren bosbessen 1 minuut in de magnetron. Voeg daarna zoetstof toe aan de bosbessen indien je daarvoor gekozen hebt.
- Neem het vanillestokje erbij en maak deze klaar door de zaadjes eruit te snijden. Neem daarna een pannetje en verwarm de room met vanille op een laag vuurtje. Breng het net tegen de kook aan.
- Neem een ander kommetje en voeg hier het eigeel aan toe uit twee eieren. Giet de hete room uit stap 2 erbij. Klop alles goed los en door elkaar. Voeg daarna het eigeel met room toe aan de pan waar de overige hete room in zit.
- Roer nu alles goed door elkaar en zorg ervoor dat het NIET kookt! Stop met roeren zodra de vla voldoende is ingedikt.
- Neem nu een eet kommetje erbij en doe hier wat bosbessensap in uit stap 1. Voeg daarboven op een lepel kwark aan toe en daarna de vanillevla. Als topping kun je er nog een bosbes aan toevoegen. Eet smakelijk!
TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Tips voor het maken van de koolhydraatarme vanillevla
TIP 1: Gebruik vanille extract
Vanillestokjes kunnen soms erg duur zijn. Om toch wat goedkoper uit te zijn, kan je er ook voor kiezen om vanille extract te kopen. Je hebt potjes met puur extract, extract op bourbon basis en standaard extract (vaak de goedkoopste optie). Je doet hier langer mee dan met 1 vanillestokje en je kan zelf makkelijk de smaak aanpassen naar je eigen voorkeur door meer of minder toe te voegen.
TIP 2: Bewaren voor later
Wil je je vla voor later bewaren? Dat kan! Je kan de vla tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren om op een ander moment te eten. Ik raad je wel aan om het bakje goed met vershoudfolie af te dekken en om de vla niet langer te laten staan. Dan wordt het niet lekker.
TIP 3: Lekker met chocolade of slagroom
Je kan ook lekker wisselen van smaken door een beetje pure chocolade of cacaopoeder te mengen door de vla. Als je één deel vanille vla apart houdt kan je de andere met chocolade mengen en dan samen brengen in één bakje. Je hebt dan een soort marmer vla. Ook is slagroom erg lekker om als topping te gebruiken. Enjoy!
Bekijk ook:
Lekkere koolhydraatarme tomatensoep
Kun je deze vla bewaren? Hoelang ongeveer?