koolhydraatarme ontbijtkoek

Koolhydraatarme Ontbijtkoek – Zo Maak Je De Allerlekkerste

Laatste update: 18 oktober, 2022 | 8 reacties

Koolhydraatarme ontbijtkoek mag niet ontbreken aan jouw verzameling aan koolhydraatarme recepten. Regelmatig staat deze ontbijtkoek op tafel en iedereen is er dol op! Heerlijk om te besmeren met een beetje roomboter of om los lekker van te genieten! Bekijk snel welke ingrediënten je nodig hebt om dit recept te maken. 

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

Koolhydraatarme ontbijtkoek – Zo maak je de allerlekkerste

Ontbijtkoek klinkt gezond maar de versie uit de supermarkt bevat enorm veel suikers. Deze suikers hebben nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Je kunt daarom beter kiezen voor een koolhydraatarme ontbijtkoek. Je gebruik verse ingrediënten en uiteraard zitten er minder suikers in.

Is ontbijtkoek gezond?

koolhydraatarme ontbijtkoek

Zoals je weet bevat het recept dat ik vandaag met je deel, minder suikers. Je gebruikt namelijk amandelmeel in plaats van gewone meel. Daardoor is deze ontbijtkoek gezond. Ook gebruik je ingrediënten waar gezonde voedingstoffen inzitten.

Deze koolhydraatarme ontbijt koek bevat de volgende vitamines: A, B1, B2, B6, B11, B12, D en E. De aanwezige aminozuren zijn fosfor, ijzer, zink, kalium, magnesium, selenium en calcium.

De voedingswaarden

Van deze heerlijke ontbijtkoek kun je 10 plakjes snijden. Ideaal om te delen tijdens visite. Onthoud wel dat je de vraag krijgt hoe je deze ontbijtkoek gemaakt hebt. Per plak bevat de ontbijtkoek het volgende:

  • 180 calorieën
  • 7 gram eiwitten
  • 5 gram koolhydraten
  • 15 gram vetten

Wat heb je nodig?

  • 5 eieren (middelgroot)
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram roomboter
  • Een snufje zout

Hoe maak je koolhydraatarme ontbijtkoek?

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Pak ondertussen een cakeblik en vet deze in met boter.
  2. Neem een kom en meng de eieren, boter, honing en appelstroop door elkaar.
  3. Pak een andere kom en meng hier de koekkruiden en bakpoeder door het amandelmeel.
  4. Voeg langzaam het mengsel van stap 3 bij de ingrediënten uit stap 2 en roer het door elkaar.
  5. Schenk nu het beslag in de cakeblik en bak het voor 45 minuten in de oven.
  6. Eet smakelijk!

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

Tips voor het maken van de koolhydraatarme ontbijtkoek

TIP 1: Meer smaak
Wil je nog meer smaak geven aan je ontbijtkoek? Gebruik dan iets meer koekkruiden door het recept. Dit heeft geen invloed op de structuur van de koek, maar zorgt wel voor wat meer smaak.

TIP 2: Bewaren
Je kan de ontbijtkoek makkelijk voor een paar dagen in de koelkast bewaren, maar je kan het ook makkelijk invriezen in een container of in wat vershoudfolie. Je kan de ontbijtkoek maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat deze daarna op kamertemperatuur ontdooien en verhit het eventueel nog in de oven om er weer wat meer “crisp” in te krijgen.

TIP 3: Beetje rozijnen
Ontbijtkoek is ook erg lekker met extraatjes. Doe er bijvoorbeeld eens wat rozijnen bij. Het hoeven er niet veel te zijn, gewoon 1 á 2 el en dan heb je al een extra lekkere bite aan je koek!

Bekijk ook:

Koolhydraatarme Koffiekoeken – Jezelf (en anderen) verantwoord verwennen!

Basisrecept pannenkoeken met mascarpone

Koolhydraatarme nasi maken – Makkelijk, lekker en gezond!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

8 reacties op "Koolhydraatarme Ontbijtkoek – Zo Maak Je De Allerlekkerste"

  1. Jenny schreef:

    Zijn die voedingswaarde per hele koek of per plak?

    1. timo schreef:

      Hoi Jenny,

      De voedingswaarden zijn per plak.

  2. M.v.hout schreef:

    Hallo, ik neem aan dat een groot gedeelte van de 50 gram boter verwerkt wordt is stap 2.
    Of heb ik het mis?
    Groetjes Mirjam

  3. Agaath v Arkel schreef:

    hoi de ontbijtkoek gemaakt met alleen maar suikervrije appelstroop (alleen de fruitsuikers van de appels )geen honing gebruikt .Zoet genoeg.
    heb er zelf nog rozijnen aan toegevoegd ,wel eerst laten weken anders wordt de koek wel droog .
    Smaak is goed vooral na de eerste dag .

  4. Wilma schreef:

    Kun je ook de appelstroop laten vervallen

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Wilma,

      Dat kan zeker, al zal de ontbijtkoek dan mogelijk wat minder zoet smaken.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

      1. WPA schreef:

        Kun je ook de vraag van Miriam beantwoorden? De 50 gr roomboter komt nergens terug in de beschrijving……

        1. Rozemarijn schreef:

          Sorry! Die had ik helemaal over het hoofd gezien. De boter wordt verwerkt in stap 2, ik zal het aanpassen in het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies