koolhydraatarm gehaktbrood

Koolhydraatarm gehaktbrood

Laatste update: 4 november, 2021 | Geen reacties

Ik ben dol op gehaktbrood! Het is namelijk een heerlijk gerecht om als bijgerecht te eten, maar je kan het ook als lunch eten samen met een kleine salade of een beetje soep. Het is bovendien ook vrij makkelijk klaar te maken en zit boordevol eiwitten! Vandaag deel ik daarom graag dit recept voor een koolhydraatarm gehaktbrood met jullie!

  • Bijgerecht, Lunch
  • Bereidingstijd: 75 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 6 gram

TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten voor het koolhydraatarm gehaktbrood

  • 700 g mager rundergehakt
  • 1 groot ei
  • 30 gram amandelmeel
  • 30 gram geraspte Parmezaan
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • Een scheutje olie

Voor de topping (optioneel):

  • 50 ml tomaten passata
  • 1 el suikervrije zoetstof in kristalvorm

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een cakevorm met bakpapier bekleed.
  2. Bak daarna de ui en knoflook tot de ui goed glazig is geworden en haal dan van het vuur. Laat de ui volledig koelen voordat je verder gaat.
  3. Meng vervolgens alle ingrediënten in een kom en schep het in de cakevorm en druk het goed aan.
  4. Bak het koolhydraatarm gehaktbrood eerst 30 tot 40 minuten waarna je hem nog 10 tot 15 minuten doorbakt met aluminiumfolie over de vorm heen.
  5. Meng intussen de passata met suiker en gebruik deze als topping bij het serveren. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 239
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 28 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoe lang kan ik het gehaktbrood bewaren? Je kan het gehaktbrood tot 6 dagen in de koelkast bewaren en tot wel 6 maanden in de vriezer bewaren. Je kan het gemakkelijk weer opwarmen in de magnetron of onder de grill in de oven.
  • Mag ik ook ander gehakt gebruiken? Dat mag zeker, maar voor de beste resultaten is mager rundergehakt de betere optie.

Tips voor het maken van het koolhydraatarm gehaktbrood

TIP 1: Serveertip
Je eet dit gehaktbrood natuurlijk niet op zichzelf, al is dat zeker ook erg lekker. Ik vind het zelf altijd erg lekker om een kleine frisse salade erbij te maken met citroen en rucola, maar je kan het ook bij pasta serveren in de plaats van gehaktballen of als bijgerecht voor bij een goede soep.

TIP 2: Maak het in een andere vorm
Omdat het gehaktbrood erg kneedbaar is, kan je het in allerlei verschillende vormen maken. Je kan kleine cupcake vormpjes gebruiken om mini gehaktbroodjes te maken om mee te nemen naar je werk of om uit te delen bij een potluck.

TIP 3: Maak het pittig
Houd je van wat pit in je eten? Voeg dan een theelepel chili vlokken toe of een beetje Cayennepeper. Zo maak je je gehaktbrood lekker pittig!

Trek in een lekkere salade voor bij het gehaktbrood? Probeer deze eens! Broccolisalade om van te smullen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 4 november, 2021

Auteur

Rozemarijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies