koolhydraatarm naanbrood

Koolhydraatarm naanbrood

Laatste update: 12 november, 2021 | Geen reacties

Soms heb je gewoon trek in een stuk brood. Ik heb het soms ook nog, echt waar. Het is ook niet gek, brood en andere etenswaren met koolhydraten zijn ook gewoon erg lekker. Dat ontkent niemand. Wel is het belangrijk om niet zomaar allemaal stukken brood naar binnen te proppen. Om mezelf een beetje vrijheid te geven zonder over mijn koolhydraten grens te gaan, maak ik dan wel eens dit lekkere koolhydraatarm naanbrood. Het is makkelijk klaar te maken en bevat slechts 6 gram koolhydraten per portie!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 3 stuks naan
  • Koolhydraten per portie: 6 gram

TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten voor het koolhydraatarm naanbrood

  • 140 g amandelmeel
  • 20 g naturel eiwitpoeder (of nog 30 g amandelmeel)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 gram zure room
  • 100 g geraspte mozzarella
  • Zout en peper naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden. Daarna doe je de amandelmeel, eiwitpoeder en bakpoeder in een schaaltje en zet je deze opzij.
  2. Vervolgens doe je de zure room en mozzarella in een ander bakje en zet je deze in de magnetron tot de kaas is gesmolten. Roer tussendoor alles een beetje door elkaar. Terwijl het nog warm is, schenk je de gesmolten kaas en room bij de droge ingrediënten.
  3. Roer de ingrediënten door elkaar en voeg, al roerend, het ei toe en roer het tot een dik en plakkerig deeg.
  4. Besprenkel het deeg met nog een beetje amandelmeel zodat het minder gaat plakken en rol het deeg tot een bal. Laat de bal ongeveer een kwartier rusten.
  5. Na een kwartier verdeel je het deeg in drie evengrote delen en duw je deze met je vingers uit elkaar tot een plat en redelijk dik stukje deeg. Maak je vingers nat om te voorkomen dat het deeg eraan blijft plakken.
  6. Leg elk stuk naan op een vel bakpapier op een bakplaat en doe deze 8 minuten in de oven en dan nog 2 minuten op de grill zodat ze bruine gekleurde plekken krijgen. Geniet van je koolhydraatarm naanbrood!

De voedingswaarden

Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 530
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 41 gram
Eiwitten: 28 gram

Veelgestelde vragen

  • Ik heb geen zure room, wat kan ik nu gebruiken? Je kan ook crème fraiche hiervoor gebruiken.
  • Hoe lang kan ik de naan bewaren? Je kan ze tot 5 dagen in de koelkast bewaren en tot 2 maanden in de vriezer. Ontdooi ze dan in de oven, toaster of magnetron.
  • Ik ben allergisch voor amandelen, wat nu? Geen zorgen! Je kan ook kokosmeel gebruiken voor dit recept. Het smaakt dan echter iets zoeter.

Tips voor het maken van het koolhydraatarm naanbrood

TIP 1: Voeg extra kruiden toe
Naan is eigenlijk geen naan zonder lekkere kruiden. Voeg wat gesneden koriander toe na het bakken of smeer ze, voor het bakken, in met een mengsel van knoflook en olijfolie. Dat is super lekker!

TIP 2: Bewaar het deeg
Nu geen naan nodig? Dan kan je het deeg ook invriezen. Ik raad je wel aan om het deeg alvast in porties te verdelen omdat dat makkelijker is met het ontdooien, zeker wanneer je er slechts één per keer nodig hebt.

Trek in een ander brood gerecht? Probeer deze eens! Knapperig koolhydraatarm stokbrood

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 november, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies