koolhydraatarme eiersalade

Koolhydraatarme eiersalade: Makkelijk en erg lekker!

Laatste update: 22 januari, 2024 | 19 reacties

Deze koolhydraatarme eiersalade is niet alleen erg lekker van smaak maar ook verantwoord. Er zitten geen ongezonde toevoegingen in! Je hebt er niet veel tijd voor nodig en daarnaast is het ook nog eens leuk om te doen. Ideaal voor op de boterham of cracker.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Koolhydraatarme Eiersalade

Wil je lekker snacken of krijg je bezoek, dan mag deze eiersalade niet ontbreken. Je kunt hier lekker van blijven smullen zonder dat je daarna met een schuldgevoel zit.

Ik ben er dol op en regelmatig staat deze eiersalade op tafel. Je kunt er bijvoorbeeld komkommerschijfjes mee vullen of je doet het op kleine stukjes roggebrood. Er is genoeg variatie mogelijk :).

Is eiersalade gezond?

koolhydraatarme eiersalade

De eiersalade uit de winkel bevat helaas veel suiker en andere ongezonde toevoegingen. Maak je een koolhydraatarme eiersalade dan gebruik je alleen maar verse ingrediënten en zitten er veel minder suikers in.

Eieren bevatten een hoop belangrijke vitamine en mineralen. Deze vitamine en mineralen heb je dagelijks nodig. Ook bestaat een ei uit eiwitten.

Eiwitten heb je nodig om je spieren te beschermen. Mocht je een koolhydraatarm dieet volgen dan zijn eiwitten extra belangrijk. Je wilt tenslotte afvallen in vetmassa en niet in spiermassa. Eieren zijn enorm geschikt om je spiermassa te behouden!

De voedingswaarden

De hoeveelheid eiersalade die je maakt is voor 2 tot 4 personen. Wil je meer maken verdubbel dan de ingrediënten. Deze koolhydraatarme eiersalade bestaat uit de volgende voedingswaarde:

  • 149 calorieen
  • 35 gram eiwitten
  • 4 gram koolhydraten
  • 25 gram vetten

Tip van Timo: weet je wat ook echt lekker is tijdens het kijken van je favoriete serie? Deze koolhydraatarme dipsaus. Geschikt om allerlei soorten groenten in te dippen!

Wat heb je nodig?

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 tl Kerriepoeder
  • Een snufje Chilipeper
  • Een beetje peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel augurken vocht (uit de pot)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Verse peterselie ter garnering
  • Verse dille ter garnering

Hoe maak je koolhydraatarme eiersalade?

1. Kook de eieren hard. Dit kan per kookstel verschillend zijn maar meestal is dit tussen de 7 en 8 minuten.
2. Neem een kommetje en doe hier de yoghurt, mayonaise, augurken vocht, chilipoeder en paprikapoeder in.
3. Meng alles goed door elkaar en proef een beetje. Je kunt naar eigen smaak een snufje zout toevoegen.
4. Zodra de eieren klaar zijn laat je deze goed afkoelen.
5. Pel de eieren en haal ze door de eiersnijder. Je kunt dit 2 keer doen zowel horizontaal als verticaal.
6. Voeg nu de eieren toe aan het mengsel dat je hebt gemaakt en klaar is je koolhydraatarme eiersalade!
7. Eet smakelijk!

2 kg per week afvallen? Ontvang gratis mijn koolhydraatarm weekmenu! Direct ontvangen >>

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 27 november, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Lunch Recepten

19 reacties op "Koolhydraatarme eiersalade: Makkelijk en erg lekker!"

  1. Vera schreef:

    Beste Timo, ik heb deze eiersalade vanavond gemaakt en we waren er allemaal dol op. Tijdens de tv kantine heerlijke komkommerschijfjes hiermee belegd. Heb ook het 50 dagen programma besteld. Ben dol op koolhydraatarm alleen niet de tijd om alles zelf uit te zoeken. Het programma ziet er goed uit. bedankt voor de tip. Hopelijk ben ik in de zomer op het gewicht waar ik zijn wil. Fijne avond!

  2. Ella schreef:

    Timo,
    Bij de Griekse yoghurt, augurkenvocht en de mayonaise staat vermeld theelepel moet dat soms eetlepel zijn?
    Het lijkt mij nogal droog als je dit moet mengen met 3 eieren.
    Graag antwoord.

    1. Timo schreef:

      Klopt Ella! Bedankt en ik pas het direct aan :-).
      Fijne dag nog. Groetjes Timo

      1. Tineke Wensink Nijland schreef:

        Ik heb er bloemkoolrijst beetgaar doorheen gedaan. Heerlijk

    2. Sonia Peelman schreef:

      Wat als je geen comkommer sap hebt .wat kan je in de plaats erbij doen .
      Alvast bedankt

      1. Rozemarijn schreef:

        Hallo Sonia,

        Je kan de augurkensap vervangen door een beetje appelazijn of citroensap. Het gaat erom dat er wat zuur bij komt 🙂

        Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  3. Nikki schreef:

    Hi Timo, klinkt lekker. Ik wil hem ook gaan maken maar snap niet waarvoor de kerriepoeder is. Moet deze ook gewoon toegevoegd worden aan het mengsel?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Timo schreef:

      Hoi Nikki, de kerriepoeder is voor extra smaak. Mag wel maar hoeft niet worden toegevoegd. Wat je zelf het lekkerste vindt. Fijne dag. Groetjes Timo

      1. Willy Smeekens schreef:

        Ik ga deze lekkere eiersalade zeker maken
        Ik moet koolhydraatarm eten omdat ik diabetes type 2 heb
        Maar het ziet er zo lekker uit
        Je hoort van mijn hoe het smaakt
        Groetjes Willy

  4. Toos schreef:

    Kan je ook milde yoghurt gebruiken

    1. Timo schreef:

      Ja hoor, dat is geen probleem. Groetjes Timo

  5. Marieke schreef:

    Hoelang is dit houdbaar?

    1. Rozemarijn schreef:

      De eiersalade kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren, het liefste in een afgesloten bakje of onder vershoudfolie. Daarna zou ik het niet meer eten voor de zekerheid!

      1. Bep Voulon schreef:

        Kan het ook zonder Griekse yoghurt, want het ziet er heerlijk uit

        1. Rozemarijn schreef:

          Hallo Bep,

          In plaats van Griekse yoghurt kan je meer mayonaise toevoegen of een andere soort yoghurt (als je deze wel kan/mag eten).

          1. Arlette Coessens schreef:

            Ja ik zeker maken mag dat gewone youyourt zijn. Ook dank je

          2. Rozemarijn schreef:

            Hallo Arlette,

            Je mag zeker gewone yoghurt gebruiken! Deze is wel iets meer vloeibaar, maar verder is dat geen probleem.

  6. Sh schreef:

    Kan je in plaats van augurken vocht ook iets anders gebruiken? En lactose vrije kwark ??

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Sh,

      In plaats van augurkenvocht kan je citroensap of een beetje (appel)azijn gebruiken. Het gaat er vooral om dat het wat zuur is. In plaats van gewone kwark kan lactosevrije kwark of zelfs plantaardige kwark zeker! Eet smakelijk 🙂

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2025 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies