koolhydraatarme flammkuchen

Koolhydraatarme Flammkuchen om zelf te maken

Laatste update: 19 december, 2021 | 2 reacties

Een pizza en een Flammkuchen lijken wellicht erg op elkaar, maar ze zijn niet hetzelfde. In het deeg van een pizza wordt namelijk gist verwerkt, terwijl een Flammkuchen dat niet gebruikt. Ook komt een pizza natuurlijk uit Italië, terwijl een Flammkuchen uit het grensgebied van Frankrijk en Duitsland komt. Het wordt ook nog wel eens een Tarte Flambée genoemd. Ik vind het altijd erg lekker om te eten en het is me eindelijk gelukt om een koolhydraatarme Flammkuchen te maken zodat ik het recept met jullie kan delen!

  • Avondmaaltijd/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 6 gram

TIP van Timo:
Dit zijn mijn beste weekmenu’s voor vetverlies. Gebruik ze hier

Ingrediënten voor de koolhydraatarme Flammkuchen

Voor de bodem:

  • 120 g magere kwark
  • 80 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 1 el geraspte Parmezaan
  • 1 tl oregano
  • Zout en peper naar smaak

Voor het beleg:

  • 80 gram crème fraiche
  • 50 g spekblokjes
  • 20 g geraspte kaas
  • 2 stengels lenteui

De bereidingswijze

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Roer de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot het een beslag begint te vormen. Wanneer alles goed door elkaar gemengd is, kan je deze op het bakpapier schenken en uitsmeren in de juiste vorm.
  3. Bak de Flammkuchen voor ongeveer 15 minuten of tot de bodem goed stevig is geworden.
  4. Intussen bak je de spekblokjes in een pan met een beetje olie tot deze lekker knapperig en gaar zijn.
  5. Besmeer daarna de kuchen met crème fraiche en verdeel er de spekblokjes, geraspte kaas en lenteui over. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 430
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 29 gram
Eiwitten: 37 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik de Flammkuchen bewaren? Je kan deze tot 3 dagen in de koelkast bewaren en wel tot 1 maand in de vriezer.
  • Ik lust geen kwark, mag ik wat anders gebruiken? Cottage cheese is ook een perfect alternatief voor deze maaltijd, en erg lekker!
  • Kan ik deze maaltijd vegetarisch maken? Je kan gerust de spekjes weglaten of vervangen door een vegetarisch alternatief. Je kan er echter ook voor kiezen om in de plaats van de spekjes, allerlei verschillende groenten te gebruiken zoals champignons en aubergine.

Tips voor het maken van de koolhydraatarme Flammkuchen

TIP 1: Minder vet
Wil je een minder vette Flammkuchen? Dan kan je een deel van de kaas uit het deeg vervangen door amandelmeel of kokosmeel. Ook kan je de spekjes vervangen door kipstukjes of gemarineerde tofu. Zo heb je nog steeds een lekkere maaltijd, maar met minder vet.

TIP 2: Serveertip
Op zichzelf is dit mogelijk een iets te lichte maaltijd. Je kan deze daarom goed samen serveren met een kleine rucola of broccoli salade. Zo kom je ook gelijk aan wat extra vitaminen.

TIP 3: Kindertraktatie
Heb je een kinderfeestje of wil je iets lekkers maken voor je kinderen? Maak dan allemaal mini Flammkuchen en laat je kinderen deze zelf beleggen. Dat is een leuke bezigheid voor jullie allemaal!

Heb je liever zin in een koolhydraatarme pizza? Probeer dan deze eens! Bloemkool pizza met yoghurt pesto

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 15 december, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

2 reacties op "Koolhydraatarme Flammkuchen om zelf te maken"

  1. Esther schreef:

    Wat voor kaas gebruik je?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Esther,

      Ik gebruik zelf gewone belegen kaas, maar je kan ook een andere kaas (zoals mozzarella of juist pittige oude kaas) hiervoor gebruiken. Let op dat oude kaas minder goed smelt dan jonge kaas.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies