Zo maak je de lekkerste koolhydraatarme kokoscake!
Laatste update: 2 december, 2019 | 5 reacties
Alleen al door de geur van deze koolhydraatarme kokoscake waan je je op een tropisch eiland. Temidden van palmbomen en cake met kokos hoef jij je namelijk geen zorgen te maken over jouw figuur, want deze tropische lekkernij is koolhydraatarm!
TIP: wil je graag 2 kg per week afvallen? Maak dan gebruik van mijn Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! Direct ontvangen >>
Koolhydraatarme kokoscake
Natuurlijk kun je koolhydraatarme cake zelf maken ter gelegenheid van een verjaardag of een feestje, maar gewoon lekker als tussendoortje is ook een heel goed plan.
Doordat deze kokoscake arm is aan koolhydraten past hij perfect in een gezond en bewust voedingspatroon.
Is koolhydraatarme kokoscake een bewuste keuze?
Jazeker! Bij het woord “cake” zul je niet direct denken aan de woorden gezond & verantwoord, maar door een aantal handige aanpassingen in dit recept voor kokoscake kun je én genieten van de heerlijke smaak van kokos, én let je op de inname van koolhydraten.
Dit zijn eigenschappen die de traditionele cakes uit de supermarkt of van de bakker niet hebben. Naast dat deze bomvol zitten met suikers, stijgt het aantal koolhydraten ook flink de pan uit. Met dit recept voor koolhydraatarme kokoscake ben je dus verantwoord en lekker bezig!
Wat zijn de goede eigenschappen van kokos?
Iets met “op een onbewoond eiland” en “melk uit een kokosnoot”… inderdaad! Kokos is gezond mensen! Deze superfood zit bomvol met goede eigenschappen en zorgt onder andere voor een goede stofwisseling en verbranding van lichaamsvet.
Daarnaast geeft het je ook nog eens een behoorlijke energie-boost die je kunt gebruiken als je lekker aan het sporten gaat. Precies de woorden die we horen willen dus. Aan de slag met dit recept voor koolhydraatarme kokoscake!
De voedingswaarden
Dit recept voor een kokoscake welke arm is aan koolhydraten heeft de onderstaande voedingswaarden. Deze zijn gebaseerd op 1 plak cake.
Calorieën: 68
Vetten: 4,9 gram
Koolhydraten: 1,8 gram
Eiwitten: 3,1 gram
Wat heb je nodig?
5 middelgrote eieren
Steviala kristalsuiker (naar smaak toe te voegen)
250 milliliter kokosmelk
75 gram kokosmeel
70 gram kokos (geraspt)
Hoe maak je een koolhydraatarme kokoscake
1. Verwarm de oven vast voor op ongeveer 165 graden.
2. Pak 2 grote kommen en scheidt het eigeel van de eidooier. Doe ze elk in een aparte kom.
3. Klop de eiwitten stijf met een garde of een keukenmachine en voeg naar smaak de stevia kristalsuiker toe. (een klein beetje is vaak voldoende).
4. Voeg de kokosmelk toe aan het eigeel en voeg ook de kokosmeel en de geraspte kokos toe. Mix het met een mixer of een spatel tot een mooi glad beslag.
5. Meng nu voorzichtig met een spatel de eiwitten door het eigeel mengsel tot een egale substantie. (spatel niet te enthousiast want zo blijft de cake lekker luchtig!).
6. Doe het beslag in een ingevette cakevorm met bakpapier en bak deze heerlijke koolhydraatarme kokoscake in ongeveer 35-40 minuten gaar en mooi goudbruin. Tropisch genieten!
Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu
Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.
Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!
Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug. >> Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>
Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen. Vergeet niet onze 30 dagen geld terug garantie.
Het beslag is met 250 kokosmelk absoluut niet een glad beslag maar kruimelig??? wat klopt er niet?
Hoi Joke,
Hoe heb je het beslag geklopt? Normaal is het beslag glad.
Groeten Timo
Precies volgens jouw recept. Is hartstikke droog
Hier ook een kruimelig beslag door de geraspte kokos lijkt wel! Heb hem nu in de oven maar er gebeurt nog niet veel. Ben benieuwd
Dit schrikt mij wel wat af. Als het beslag niet glad wordt, moet ik het dan zover aanlengen met kokosmelk tot het wel glad is.
Misschien ligt het aan de kokosmelk. Ik heb gemerkt, dat er pure kokosmelk is en kokosmelk, die al aangelengd is met 40% water.