Koolhydraatarme kokospudding

Koolhydraatarme kokospudding: makkelijk, snel en lekker!

Vandaag is het tijd voor een heerlijke koolhydraatarme kokospudding. En ook nog eens makkelijk en snel bereid! En geloof me het is écht heel erg lekker. Kokos heeft een heerlijk frisse smaak, wat tijdens lente dagen een erg goed toetje kan zijn om te serveren. Daarnaast bevat deze overheerlijke kokospudding slechts 3 gram koolhydraten.

TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Ontvang tijdelijk gratis mijn Koolhydraatarm Weekmenu! Direct ontvangen

Ingrediënten

  • 150 ml kokosmelk
  • 125 ml slagroom
  • 50 gr roomkaas of zuivelspread
  • 50 gr geraspte kokos
  • 20 gr Steviala Kristal
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 tl vanille aroma
  • half handje pistache noten, gecrusht

Bereidingswijze:

  1. De helft van de slagroom met de geraspte kokos mengen in een kom, te zamen met de vanille aroma en de Steviala Kristal. Belangrijk dat de kom magnetronbestendig is, want dit mengsel stop je 1 minuut in de magnetron op 700 Watt. Hierna zet je het even opzij. Mocht je geen magnetron hebben, kun je het mengsel ook in een steelpannetje opwarmen. Ondertussen kan je in een andere kom het ei los kloppen en de overgebleven slagroom toevoegen.
  2. Pak de kokosmelk en roomkaas en verwarm deze samen in een steelpannetje, totdat de roomkaas gesmolten is. Daarbij kun je de geraspte kokos en de slagroom toevoegen. Dit bij elkaar kort opwarmen en tot slot voeg je het losgeklopte ei met slagroom toe. Roerend warm je dit op, waardoor de pudding dikker begint te worden. Als het mengsel begint te koken, kun je het vuur uitzetten.
  3. Nu kan je het mengsel in 4 kleine bakschaaltjes (souffléschaaltjes) en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Om de kokospudding te serveren, kun je het garneren met een beetje geraspte kokos en gecrushte pistache noten. Enjoy!

De Voedingswaarden

Per bakschaaltje 1/4
300 calorieën
29,5g vet
3,6g koolhydraten
2,3g vezels
4,1g eiwitten

TIP van Timo:
Een andere heerlijk toetje die je echt een keer geprobeerd hebben is deze: Koolhydraatarm toetje met echte chocolade

Wist je dat?

In kokosnoten zit veel mangaan. Mangaan is essentieel voor de gezondheid van de botten. Ook spelen ze een belangrijke rol bij de metabolisme van koolhydraten, eiwitten en cholesterol [bron].

Delen via Social Media wordt gewaardeerd!

8 april, 2020 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Dessert Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies