Koolhydraatarme stroganoff schotel
Laatste update: 8 oktober, 2020 | 1 reactie
Een echt winters recept is een goede Russische Stroganoff schotel. Doordat het boordevol lekkere ingrediënten zit, heb je de rest van de avond zeker geen trek meer. Deze Koolhydraatarme Stroganoff schotel is niet alleen heerlijk dus, maar ook koolhydraatarm. Lees snel verder!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 70 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 9 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
Voor de schotel:
- 700 gram rundergehakt
- 450 gram champignons, in stukjes
- 500 gram bloemkoolrijst
- 100 gram ui, fijngesneden
- 90 gram geraspte mozzarella
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel steak kruiden
- Peper en zout naar smaak
Voor de saus:
- 230 gram zure room
- 100 gram mayonnaise
- 90 gram geraspte mozzarella
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel Bouillonpoeder
- 1/2 theelepel steak kruiden
Optioneel:
- Verse peterselie
Bereidingswijze Stroganoff schotel
- Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een ovenschotel invet met een beetje olijfolie.
- Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt totdat het goed bruin is geworden. Schep daarna het gehakt in de ovenschotel.
- Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Bak ze vervolgens in een beetje olijfolie tot ze hun vocht zijn verloren en zijn geslonken. Schep deze op het gehakt in de ovenschotel.
- Vervolgens snijd je de ui fijn en bak je deze tot ze glazig beginnen te worden. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe aan de pan en kruid het geheel met de steak kruiden, peper en zout. Bak het ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Schep daarna ook dit door de ovenschotel en roer alles goed samen.
- Daarna meng je de crème fraiche, mayonnaise en het bouillonpoeder samen in een schaal en voeg je daarna de mozzarella en Parmezaanse kaas eraan toe. Meng hier ook de overige steak kruiden doorheen.
- Vervolgens schenk je de saus over de ovenschotel en bedek je deze met de overige mozzarella.
- Bak ten slotte de ovenschotel gedurende 30 tot 40 minuten totdat de bovenkant lekker bruin en bubbelig is. Serveer met wat verse kruiden. Geniet van de Stroganoff schotel!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 575
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 44 gram
Eiwitten: 36 gram
Trek in nog meer lekkere ovenschotels gekregen? Bekijk deze dan ook eens!
Wat moet je nu gebruiken zure room of creme franchise?